Fillon i Le Pen es consoliden i Macron puja davant la debacle socialista

Una enquesta difosa per 'Les Echos' situa els líders de la dreta i l'ultradreta com els més ben posicionats de cara a les eleccions d'abril
François Fillon és qui té més possibilitats de ser president | Reuters

 

El candidat dels Republicans a la presidència de França, François Fillon, i la líder del Front Nacional, Marine Le Pen, es mantenen com a favorits amb vista a les eleccions que tindran lloc a l'abril, en les que el Partit Socialista pot quedar relegat davant un Emmanuel Macron a l'alça.


Una enquesta difosa aquest dijous per 'Les Echos' situa Fillon i Le Pen com els rivals a batre. L'ex-primer ministre obtindria fins un 28% dels vots en la primera volta, mentre que els números de la dirigent ultradretana oscil·len entre el 22 i el 24%, en funció dels diferents escenaris.

 

Les dades varien depenent de qui acabi imposant-se a les primàries del centre-esquerra i de la candidatura encara a l'aire del centrista François Bayrou.


Els socialistes, per la seva banda, també han de decidir qui serà el seu representant, tot i que l'enquesta de 'Les Echos' els vaticina un mal resultat passi el que passi aquest mes. L'ex-primer ministre Manuel Valls és el més ben posicionat, però tot i així quedaria relegat a la cinquena plaça en cas que Bayrou s'hi presenti.

 

Milloren, en canvi, les perspectives de l'exministre d'Economia Emmanuel Macron, que obté una intenció de vot d'entre el 16 i el 24%, segons el sondeig, elaborat a partir de 925 entrevistes. Així, aspiraria fins i tot a donar la sorpresa i a passar a la segona volta.

 

L'enquesta no analitza què passaria en aquesta segona votació, prevista per al 7 de maig. Aquest dia serà quan es conegui qui succeeix François Hollande com a inquilí de l'Elisi per als propers cinc anys.Comentaris
Ramon
El món mundial democràtic votarà les dretes de tota la vida per veure si així no arriben als governs les extremes dretes i, meanwhile, back in the jungle, aquí encara hi haurà sabatots que trobaran Convergència neocon. Mite de la Caverna en estat pur. S'imaginen el món exterior d'acord amb la versió deformada que els n'arriba via l'espai mediàtic d'aquest Gran Parc Temàtic Progre.
1

envia el comentari