Emmanuel Macron es converteix en el president més jove de França

Ha estat proclamat 25è president de la República de França en una solemne cerimònia celebrada en el Palau de l'Elisi
Emmanuel Macron es converteix en el president més jove de França | EUROPA PRESS

 

Emmanuel Macron, un exbanquer de 39 anys, s'ha convertit aquest diumenge en el president més jove en la història de França, després d'imposar-se a la líder ultradretana, Marine Le Pen, en la segona volta electoral del 7 de maig, després d'una campanya electoral marcada per la successió d'escàndols polítics.

 

Macron ha estat proclamat 25è president de la República de França en una solemne cerimònia celebrada en el Palau de l'Elisi durant la que ha rebut la Gran Creu i el Gran Collaret de Gran Mestre de l'Ordre Nacional de la Legió d'Honor de mans del general Benoit Puga.

 

S'espera que el nou president francès, que ja ha designat al seu equip per l'Elisi, nomeni al primer ministre i al Govern el dilluns, si bé la continuïtat de l'Executiu està condicionada a la decisió que prengui el Parlament sorgit de les eleccions legislatives del juny vinent, que podrien donar lloc a una nova cohabitació.
Comentaris
Branca
El mes jove i el més ultra-liberal. Que no els passi rès als Francesos i de retruc a la resta d'Europa. Recordam a ERC demanant el vot per a ell, recordam-ho i no ho oblidam per a les properes eleccións catalanes!
2
Ciutadana farta
Per branca : i per qui volies que demanessin el vot? Per le pen?al pais dels cecs el borni es el rei, no hi havia altre, esta clar, crec que t,has passat cent pobles, o no hi has caigut
0

envia el comentari