Els liberal-demòcrates britànics proposen un segon referèndum sobre el 'Brexit'

El partit liderat per Tim Farron manté que no hi ha cap acord millor per al Regne Unit que seguir dins la UE
Tim Farron | Wikipedia commons

 

 

El partit liberal-demòcrata ha fet públic aquest dimecres el seu programa per a les eleccions generals britàniques del proper 8 de juny i inclou la possibilitat de tornar a votar sobre el 'Brexit'. El partit de Tim Farron defensa que els britànics puguin decidir si accepten l'acord a què arribin el govern britànic i Brussel·les i que "puguin rebutjar-lo i continuar dins la UE" si s'escau. De fet, els liberal-demòcrates defensen que "no hi ha cap acord que millori les condicions que el Regne Unit té actualment com a membre de la UE" i per això asseguren que treballaran perquè "les generacions futures puguin seguir gaudint dels beneficis" de formar part del club comunitari.

 

Els liberal-demòcrates, que tenen actualment 9 diputats dels 650 que componen la Cambra dels Comuns, són els únics que basen el seu programa electoral en la premissa que el 'Brexit' "és reversible" i que els britànics "poden seguir dins la UE". De fet, defensen obertament la permanència a Europa i recorden que un 48% dels britànics van dir no al 'Brexit' al referèndum del juny passat.


Entre les seves prioritats hi ha garantir la lliure circulació de persones, la permanència del Regne Unit dins el mercat únic i la unió duanera i la protecció dels drets dels ciutadans, tant dels europeus com dels britànics. "Els liberal-demòcrates farem servir la nostra força al parlament per pressionar i aconseguir que el Regne Unit estigui tan a prop d'Europa com sigui possible", ha assegurat Tim Farron.

 

El líder dels lib-dem també ha descartat qualsevol coalició amb el Partit Conservador o amb els laboristes i ha acusat els de Jeremy Corbyn de "decebre" els britànics en un moment clau "recolzant el 'Brexit' de Theresa May en comptes de votar-hi en contra". "Els votants no tenen per què acceptar la versió extrema del 'Brexit' que proposen Theresa May i Nigel Farage", ha assegurat Farron, alertant que el pla de sortida que defensen la primera ministra i l'exlíder del UKIP "arruïnarà" el futur dels britànics.Els liberal-demòcrates també es comprometen a defensar la continuïtat de programes i beques europees com el programa Erasmus, mantenir els drets dels treballadors derivats de la legislació europea i garantir "la màxima cooperació possible" amb Europa pel que fa a justícia i medi ambient.


Els conservadors guanyarien les eleccions amb un 49% dels votsSegons la darrera enquesta publicada per l'empresa internacional d'estudis de mercat YouGov i corresponen al 12 de maig, els conservadors guanyarien les eleccions amb un 49% dels vots, 18 punts per sobre dels laboristes (31%). Els liberal-demòcrates obtindrien el suport del 9% de l'electorat. Un 3% optaria pel UKIP i un 8% es decantaria per d'altres opcions.Comentaris

envia el comentari