Els fiscals suecs abandonen la investigació per violació contra Assange

La Policia britànica arrestarà Assange si abandona l'Ambaixada equatoriana
El fundador de Wikileaks, Julian Assange | Europa Press

 

Els fiscals suecs han decidit aquest divendres abandonar la investigació per suposada violació contra el fundador de Wikileaks, Julian Assange, oberta el 2010. La fiscal en cap sueca, Marianne Ny, ha anunciat que ha decidit abandonar la investigació, segons ha informat la Fiscalia en un comunicat. Assange viu refugiat a l'Ambaixada de l'Equador a Londres des de juny del 2012 per temor que l'ordre d'arrest en contra seva es faci efectiva i una vegada extraditat a Suècia les autoritats d'aquest país el lliurin als Estats Units.

 

 


Com a reacció, la Policia londinenca ha anunciat que procedirà a detenir el fundador de Wikileaks si decideix abandonar l'Ambaixada de l'Equador a Londres en la qual resideix ara que els fiscals suecs han tancat la investigació per suposada violació en contra seva. En un comunicat, Scotland Yard ha recordat que el Tribunal de Westminster "va emetre una ordre d'arrest contra Julian Assange després que aquest no es lliurés al tribunal el 29 de juny del 2012" i, per tant, la Policia Metropolitana "està obligada a executar aquesta ordre si abandona l'Ambaixada".

 

"Ara que la situació ha canviat i les autoritats sueques han tancat la seva investigació, Assange segueix sent cercat per un delicte menys greu" que el de violació que va provocar l'ordre d'arrest europea, ha destacat Scotland Yard, prometent adequar els seus efectius a aquest fet però sense aclarir el seu "pla operatiu".

 

"La prioritat per a la Policia Metropolitana ha de seguir sent arrestar aquells que segueixen estant cercats en la capital en relació amb delictes violents o sexuals greus per a la protecció dels londinencs", s'ha limitat a precisar.
Comentaris
Intencionalitat política
Mai han pogut amagar que la veritable intenció era extraditar-lo als USA. Si a Suècia no el demanen per a res, no tenen perque arrestar-lo els anglesos. Estan fent el ridícul.
Es evident
Que les malifetes dels sistemes inmorals dels estats no respectan la vida de una persona quan sels destapa la merda.
Asdf
Quina vergonya Anglaterra en coses d'aquestes. Com quan van denegar arrestar Pinochet i el protegiren fins que retornà a Xile. Indecents.
Pako Jones Menda
Que li passin an Rajoy, els seus fiscals no abandonan mai, i afinan que ti cagas.
Un culpable sense càstig?
Dues dones l´acusen de violació, ara com és de Wikileaks tot és una trama, vaja en pensava que el principi bàsic era que en principi tota denúncia era considerada certa en primera instància , apart que Suècia en mereix tota la confiança .
Sort Assange
Assange tot el meu suport !!

envia el comentari