El TUE veu legal prohibir l'ús de vel islàmic a la feina si és per "neutralitat religiosa"

 

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha dictaminat aquest dimarts que és legal que es prohibeixi a una treballadora musulmana l'ús del vel islàmic en el seu lloc de treball, si la mesura respon una política de "neutralitat religiosa i de conviccions" que l'empresari aplica a tots els seus treballadors. La sentència respon una consulta del Tribunal de Cassació belga sobre el cas d'una recepcionista de confessió musulmana que, després de tres anys en la mateixa empresa, va ser acomiadada en anunciar la seva intenció d'acudir al seu lloc de treball amb el vel islàmic.


La companyia va al·legar que està prohibit per a tots els empleats portar "de manera visible símbols religiosos, polítics i filosòfics". El tribunal amb seu a Luxemburg ha conclòs que una discriminació indirecta pot "justificar-se objectivament" si la mesura respon un règim de "neutralitat política, filosòfica i religiosa" en les relacions de l'empresa amb els seus clients, sempre que para això s'utilitzin mitjans "adequats i necessaris".
Comentaris
Ja era hora...
Ja era hora de que algú poses sentit comú....
0
Just
Un deu pel tribunal. Quan a Europa els estats han deixat de ser confessionals i la pràctica religiosa forma part de les creences personals no es pot permetre que el fanatisme d'alguns musulmans ens faci tronar a temps passats i feliçment superats. Això va també pels integristes catòlics comandats pels Roucos Varela de torn.
0
Andreu
El vel islàmic significa que la dona és menys que l'home, que no té drets, que és propietat de l'home de fet, és masclisme i submissió en estat pur. Aquest és el missatge que transmeten TOTES les musulmanes que es passegen amb el vel. El vel no s'hauria de permetre enlloc a Europa, ni a la feina ni al carrer.
2
Amin
Aquesta gent que diu que es prohibeixi el vel, hos doneu compte que esteu prohibint la llibertat perosonal d'una persona? També voldria dir-vos que quan estigueu als paisos arabs o musulamans tapeu-vos mes (homes i dones) perque allá ningú os diu re, integreu-vos!!(ho dic per la gent que defensa la prohobicio del vel) ;) Haureu de viatjar pel paisos arabs-musulamans per veure lo que es la llibertat personal a "expeció de Arabia Saudi i Iran"
107
Ka
Jo he estat a Marrakech (sóc noia) i no em van deixar entrar a cap mesquita. Quan vaig a certs països, m'he d'adaptar a les cirumstàncies en les que viatjo. Diuen que som raciestes, diuen que no els volem...jo vull que si venen s'adaptin i es guanyin la vida, on jo treballo hi ha gent de totes les nacionalitats i vivim sense problemes. No a costums prehistòriques i sí a la integració.
1
Aquests morots que se'n vagin tots cap als seus països! Europa dels europeus! Catalunya dels catalans!
6
Calafina
Va per a Ànim. Una cosa es anar a passar uns dies com a turista en aquests països islàmics, tu ves a viure-hi i veuràs com si o si, t hauràs de posar, fer i comportar-te com marquen les seves lleis i creences. Si venen aqui a viure, que ho faigin segons les nostres lleis i costums. I punt !!!! I a qui no li agradi, que marxi, sigui amb patera o amb una puntada de peu al cul
1
Els mateixos que reneguen del catolicisme i clamen contra el masclisme
Defensen el vel islàmic. La immensa majoria de noies se'l posen per imposició familiar. El que em sembla escandalós es que un empresari hagi hagut d'anar a tribunals internacionals per no poder decidir com han de vestir els seus empleats.
2
Europa no tindria que ser l`Islam.
Jo respecto la religió de cada un, però aquest es una bona noticia. Es inconcebible que a Europa i al Mon, les dones musulmanes portin el bel i inclús el Burka, però les dones Europeas no poden anar a segons quins llocs si no s`el posant; cas de Mari Le Penn. No en soc partidari de la política de la extrema dreta de França ni de enlloc, pero aquí alguna cosa s'ha haurà de fer; la cosa no pot continuar així, cornuts i pagar la estada de tots ells.
2

envia el comentari