El referèndum turc no va complir els estàndards internacionals

Els observadors avisen que no es va ajustar als criteris establerts pel Consell d'Europa
Butlletes del referèndum turc | EP

 

 

El cap de la delegació de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, Cezar Florin Preda, ha assegurat que el referèndum sobre la reforma constitucional a Turquia celebrat el diumenge "no va complir els estàndards" del Consell d'Europa i que el "marc legal" amb el qual es va desenvolupar la consulta no era l'adequat per a "un procés genuïnament democràtic". "En general, el referèndum no va complir els estàndards del Consell d'Europa", ha assegurat el cap de la missió d'observadors, en un comunicat fet públic aquest dilluns per l'Organització per a la Cooperació i la Seguretat a Europa (OSCE). "El marc legal era inadequat per celebrar un procés genuïnament democràtic", ha afegit.

 

 

 

El cap de la delegació de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europea ha assegurat que durant la jornada electoral "no va haver-hi grans problemes", "excepte en algunes regions", però ha lamentat "l'absència d'observadors de la societat civil als centres electorals". Per la seva banda, la cap de la missió d'observació de l'OSCE en el referèndum, Tana de Zulueta, ha considerat que la consulta s'ha desenvolupat en "ambient polític en el qual les llibertats fonamentals essencials per a un procés genuïnament democràtic estaven limitades per l'estat d'emergència i en el qual els dos bàndols "no tenien les mateixes oportunitats per exposar la seva visió davant els electors".
Comentaris
MARXEM JA
Ningú pot dir que li estranya. Tots sabíem que Erdogan faria trampes. Al igual que faria l'estat espanyol i que farà fins i tot en un referèndum no acordat. Jugar brut ho porten a l'ADN. No és per casualitat que Turquia és la Espanya de la mitja lluna.
1
Georgiana
Doncs prenguem exemple per quan fem el nostre perquè ens l'atacaran per terra mar i aire.
0
cap problema
Doncs cap problema per quan fem el nostre ilegal , abans de començar ja estara anul-lat !!
5

envia el comentari