El Partit Socialista francès inicia el procediment per expulsar Valls

Manuel Valls | Reuters

 

 

El Partit Socialista ha iniciat aquest dimecres el procediment per excloure l'ex-primer ministre Manuel Valls de les seves files després que expressés el seu desig de presentar-se a les legislatives amb el moviment del nou president del país, Emmanuel Macron. Així ho ha anunciat el primer secretari del partit, Jean-Christophe Cambadélis. "Està en curs un procediment", ha indicat en declaracions a Beur FM, i ha aclarit que el cas de Valls ha estat remès a "la comissió de conflictes" del partit. "El Partit Socialista no és com el Front Nacional, com En marxa! o França Insubmisa: no és el cap qui decideix expulsar, hi ha procediments", ha sostingut Cambadélis.


L'anunci del líder dels socialistes es produeix després que aquest dimecres el responsable de les candidatures de cara a les legislatives del partit En marxa!, ara rebatejat La República en Marxa, hagi indicat que actualment Valls "no compleix els criteris d'acceptació" per ser nomenat candidat. Segons Jean-Paul Delevoye, l'ex-primer ministre no compleix amb el criteri de "ser afiliat" de la formació. "Els que volen inscriure-s'hi han de respectar tots els criteris. Si no ho fan, no poden formar-ne part i, en aquest cas, nosaltres triem un altre candidat", ha assenyalat a Europe 1.

 

"Nosaltres no veiem oportú per al moviment En marxa! acceptar la candidatura de Manuel Valls", ha explicat. "No tenim una vocació de reciclatge. Tenim vocació de construir una nova oferta per al ciutadà", ha subratllat. Malgrat tot, Delevoye ha admès que l'oferta de Valls representa una "forma de coratge polític i d'autenticitat".


Proposta socialista

 

En un altre ordre de coses, Cambadélis ha proposat fer front comú contra el Front Nacional en aquelles circumscripcions on el partit de Marine Le Pen ha obtingut més del 60 per cent dels vots en les presidencials. "Proposo una candidatura comuna amb En marxa! o França Insubmisa en què el Front Nacional ha obtingut el 60 per cent en les presidencials", ha indicat el líder del PS, que ha precisat que el partit presentarà un "60 per cent de candidats nous" a les legislatives de l'11 i 18 de juny.Comentaris
plegueu tots
Celebro els seus orígens catalans, però aquest individu sempre ha estat un submarí del liberalisme, igual que els falsos socialdemòcrates actuals.
3
Corcó fluix
Malauradament som terra originària d´insignes "trepes" com Andrea Levi, Juan Rosell, Carmen Chacón, Jaume Collboni, Ada Colau, Coscubiela, Franco Ravell... i ara també Manuel Valls. Afortunadament a aquest darrer sembla que li han tallat les ales.
0
Marc
Manel el renegat... Ja li està bé. ||*||
0
PSC botiflers
Suposo que això es el que els hi espera als socialistes catalans. Ho teniu fotut nois, encara que no m'extranya.
0

envia el comentari