El Parlament britànic aprova la celebració d'eleccions anticipades el 8 de juny

"Crec que que en aquest moment d'enorme significat nacional hauria d'haver-hi unitat aquí a Westminster, no divisió", ha dit Theresa May
La primera ministra britànica, Theresa May | Europa Press

 

El Parlament britànic ha donat llum verda aquest dimecres la celebració d'eleccions anticipades el proper 8 de juny, com havia sol·licitat la primera ministra, Theresa May. La moció presentada pel Govern, que necessitava el suport de dues terceres parts de la Cambra dels comuns, ha tirat endavant amb 522 vots a favor i tretze en contra.

 

Durant el debat previ, May ha insistit en la necessitat de l'avançament electoral. "Crec que que en aquest moment d'enorme significat nacional hauria d'haver-hi unitat aquí a Westminster, no divisió", ha sostingut davant la Cambra dels comuns, en la mateixa línia del seu missatge d'aquest dimarts.


"Per això és el correcte i el responsable que tots nosaltres reunits avui aquí votem a favor de les eleccions generals", ha defensat May, al Partit Conservador. Els sondejos li donen un avantatge de 20 punts enfront dels laboristes.

 

May ha pres la decisió de demanar eleccions anticipades amb reticència i després d'"analitzar les circumstàncies i el procés de negociació per endavant" pel Brexit amb la UE. "Vull que aquest país sigui capaç de jugar fort en aquestes negociacions i estar en una posició d'aconseguir el millor acord possible", ha asseverat.

 

Per la seva banda, el líder laborista, Jeremy Corbyn, ha recordat que May havia descartat repetidament la celebració d'eleccions anticipades després del referèndum del Brexit al juny del 2016, insistint que la següent cita amb les urnes seria el 2020. Com pot qualsevol votant confiar en el que diu la primera ministra?", ha preguntat.
Comentaris

envia el comentari