El Govern mostra disposició a "ajudar" en el cas del periodista turc detingut a Barcelona

L'Executiu català ha expressat la seva preocupació per la situaicó de Hamza Yalçin
Tarik Erdogan és acusat de tractar malament la premsa | Reuters/EP
 

 

Mentre l’Aeroport del Prat vivia hores de tensió sis dies enrere per la vaga als punts de control, les autoritats policials espanyoles hi detenien discretament Hamza Yalçin, un periodista turc crític amb el president Tarik Erdogan, en el punt de mira pel seu tracte a la premsa després del cop d’estat fallit del 2016. L’alerta sobre la detenció va saltar dies després a través de la seva parella, que va denunciar la situació en mitjans suecs —perquè el detingut té també nacionalitat sueca.

 

Aquest dijous el Govern català ha mostrat la seva preocupació pel cas del periodista turc i, en una piulada a Twitter, ha informat que “ha comunicat a les autoritats espanyoles, sueques i turques” la seva inquietud per la situació de Yalçin. En el mateix missatge, el Govern català es mostra disposat a ajudar per tal de “trobar una solució”.

 

 

La reacció de l’Executiu català arriba després de la demanda de l’Ajuntament de Barcelona, que aquest dimecres ja va reclamar l’alliberament del periodista turc. Organitzacions professionals com Reporters sense Fronteres (RSF) o el Col·legi de Periodistes de Catalunya han mostrat també la seva preocupació per la detenció del periodista.

 

 

El periodista es troba empresonat a Can Brians i es nega a ser extradit.
Comentaris
pep - manresa
Molt bé, aquesta és la nostra Generalitat i ben aviat sera el nostre govern de la República Catalana, llàstima que aquesta vegada ens hagi passat al davant l'Ajuntament de Barcelona, per sort li ha tocat fer-ho al Jaume Asens, potser el Pisarello no hauria estat tan ràpid i la Colau de ben segur que no hauria tingut el detall, aquesta només es preocupa de la seva situació personal, de quedar bé amb els de Madrid i de la seva carrera, i això que va prometre que no es ficaria "MAI" en política.
0
Karlus
El Erdogan aquest, que s'ha cregut, és un dictador assasí, que no mereix cap mena de respecta i si Espanya fos un país democràtic, hauria d'haver fet cas omís a aquesta petició del dictador
0

envia el comentari