Donald Trump es fixa com a primera prioritat la derogació de l''Obamacare'

De res va servir la trobada amb Obama després de les eleccions. Trump complirà així una de les seves grans promeses
Trump serà el president dels Estats Units | Reuters

 

El president electe dels Estats Units, Donald Trump, ha fixat com a prioritat del seu Govern derogar la reforma sanitària de l'Administració de Barack Obama, coneguda popularment com a 'Obamacare', i per a això treballarà en coordinació amb el Congrés, dominat pels republicans.

 

El vicepresident electe, Mike Pence, s'ha reunit aquest dimecres amb el president de la Cambra de Representants, Paul Ryan, per pactar l'estratègia contra l''Obamacare', un dia després que els congressistes republicans comencessin les gestions per tombar-la.


"La primera ordre" de Trump és "mantenir la nostra promesa de derogar l''Obamacare' i fer una reforma sanitària amb assegurances mèdiques més econòmiques sense augmentar la mida del Govern", ha dit Pence en la roda de premsa que ha ofert després de la reunió.

 

Per a això, Trump, que arribarà a la Casa Blanca el pròxim 20 de gener, treballarà estretament amb els líders del Congrés per llançar "una agenda d'accions executives i legislatives" que permeti fer "una transició suau" des de l''Obamacare' a la nova reforma sanitària.

 

Ni Pence ni Ryan han donat detalls sobre el pla de cobertura mèdica que posaran en marxa per substituir l''Obamacare'. El futur vicepresident s'ha limitat a subratllar que obeirà les lleis del mercat, mentre que el cap de la cambra baixa ha indicat que ja hi ha nombroses "idees".
Comentaris
gulliver
Mr Trump, per aquí tenim un ex-director d'oficina anti-frau especialista en carregar-se sanitats públiques. Tenint en compte que comparat amb la sanitat pública que teníem, l'Obamacare és un acudit, a aquest senyor li serà xupat carregar-se el sistema sanitari americà; podria fer-nos el favor d'endur-se'l cap a Washington i pagar-li un sou de merda. Si a més l'ha d'hipotecar per cobrir l'assegurança mèdica, millor.
0
Georgiana
Em sembla bé que compleixi amb el seu programa electoral, a més perquè el Obamacare no és, una sanitat pública com la que gaudim a Catalunya, és un altre assegurança que sino compleixes amb els requeriments que demanan no t'acepten.
0
xup
i deixar 22 milions de persones sense asseguransa i si es morent que els donguin per el sac, aixo es la america que els lligant amb llengonises, i si
19
Joan
-de res NO va servir -anu?lar-la o derogar-la. No "tombar-la"
0

envia el comentari