Detinguts a Marsella dos homes que planejaven un atemptat "en els propers dies"

Un desplegament de més de 50.000 gendarmes, policies i militars treballarà per la seguretat en les eleccions a França
La Policia francesa | BENOIT TESSIER / REUTERS

 

 

El ministre de l'Interior francès, Matthias Fekl, ha informat aquest dimarts que han estat detinguts a Marsella dos individus "radicalitzats" que planejaven perpetrar un atemptat terrorista en territori francès "en els propers dies", en el marc de la primera volta de les eleccions presidencials, que se celebra aquest diumenge.

 


En una compareixença davant la premsa a la seu del seu departament a París, el titular d'Interior ha dit que els dos homes de nacionalitat francesa han estat arrestats entre les 10.00 i les 11.00 hores a Marsella, en el marc d'una operació desenvolupada per la Direcció general de Seguretat Interior (DGSI) i la unitat d'elit policial RAID.

 

"Els dos homes radicalitzats, nascuts, respectivament, el 1987 i 1993, tenien la intenció de cometre en un breu termini, és a dir, en els propers dies, un atemptat en territori francès", ha afirmat el ministre de l'Interior, segons informa la cadena de televisió BFM.


Fonts citades per diversos mitjans francesos han assegurat que els equips dels principals candidats presidencials van rebre el 13 d'abril les fotografies dels dos homes detinguts aquest dimarts, davant del temor que poguessin passar a l'acció.

 

Fekl ha explicat que les investigacions encara estan en curs, igual que les operacions de "seguretat". Un dels escorcolls realitzats en un apartament de Marsella en el qual van estar els dos arrestats ha permès descobrir material per a la fabricació d'explosius TATP, una pistola i diverses armes llargues.

 

El titular d'Interior ha afirmat que el seu departament té tot preparat per "garantir la seguretat" en la campanya de les eleccions presidencials, en els mítings, entorn dels candidats i en les casernes generals de les forces polítiques.

 

Després de recordar que un desplegament de més de 50.000 gendarmes, policies i militars treballarà per la seguretat en les eleccions a França i els seus territoris d'ultramar, Fekl ha destacat l'eficàcia que han demostrat les forces de seguretat a l'hora de protegir els ciutadans francesos.Comentaris

envia el comentari