Corea del Nord realitza un nou assaig nuclear, el sisè

És fins a la data l'assaig nuclear més potent de Pyongyang, que ha provat una bomba d'hidrogen
El líder de Corea del Nord, Kim Jong-un | Europa Press

 

El règim de Corea del Nord ha assegurat que ha provat amb "èxit total" aquest diumenge una potent bomba d'hidrogen que podria ser incorporada a un míssil balístic internacional, un pas més en l'escalada del seu programa nuclear. La cadena de televisió estatal nord-coreana ha assegurat que l'assaig de la bomba, ordenat pel líder del país, Kim Jong Un, ha estat èxit i representa un pas "significatiu" en el desenvolupament del programa d'armes nuclears del país.

 

L'anunci del règim de Pyongyang arriba hores després que es registrés un potent terratrèmol causat per l'home prop d'una base d'assajos nuclears a Corea del Nord. Corea del Sud i el Japó han denunciat que el sisme és conseqüència d'un nou assaig nuclear, que seria el sisè i el més potent registrat fins avui.

 

Japó confirma que es tracta d'un assaig nuclear

 

Japó ha confirmat que els terratrèmols registrats a Corea del Nord són explosions nuclears, convertint-se en el sisè assaig nuclear realitzat per Pyongyang des de 2006. “Després d’estudiar les dades confluïm que ha estat un assaig nuclear”, ha assegurat el ministra d’Exteriors japonès, Taro Kono, en una roda de premsa.

 

El Ministeri de Defensa del Japó ha informat de que ha enviat almenys tres avions militars al lloc on s’han produït els terratrèmols des de bases japoneses per avaluar la radiació.

 

Corea del Nord ha assegurat aquest diumenge que ha desenvolupat una arma nuclear més avançada amb una gran potència destructiva i el líder del país, Kim Jong Un, ha inspeccionat una bomba d’hidrogen que serà instal·lada en un nou míssil balístic intercontinental, segons ha informat l’agència estatal de notícies nordcoreana KCNA.
Comentaris
Negre
Com més aviat s'aturi aquesta bogeria, millor. La qüestió és el com. Esperem no haver de lamentar una massacre.
Negre
Com més aviat s'aturi aquesta bogeria, millor. La qüestió està en el com. Esperem no haver de lamentar una altre massacre a la història de la humanitat.
caesar
...un accidente doméstico ?....
exacte!
és podria suïcidar com en blesa, morir com la barberà o com tots els que han mort del cas gurtel...se'n podrien fer càrrec les clavegueres d'aquell estat en concret, no?

envia el comentari