Corea del Nord amenaça amb "enfonsar" el Japó i reduir els EUA a "cendres i foscor"

Titlla Corea del Sud de "traïdors i gossos"
El líder de Corea del Nord, Kim Jong-un | Europa Press

Corea del Nord ha amenaçat aquest dijous amb "enfonsar" el Japó i reduir els Estats Units a "cendres i foscor" per donar suport a la resolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides que va imposar noves sancions a Pyongyang pel seu últim assaig nuclear. "Les quatre illes de l'arxipèlag (del Japó) han de ser enfonsades al mar per la bomba nuclear del juche. Ja no és necessari que el Japó segueixi existint al nostre costat", ha dit el Comitè per a la Pau a Àsia-Pacífic de Corea del Nord.


En el seu comunicat, recollit per l'agència estatal nord-coreana de notícies, KCNA, l'organisme ha acusat Tòquio de "ballar al ritme" dels Estats Units, i ha afegit que no perdonarà que no s'hagi disculpat sincerament dels "mai perdonables crims contra el nostre poble", en referència als abusos japonesos durant la guerra.


Així mateix, ha promès "reduir el territori continental nord-americà a cendres i foscor". "Descarreguem la nostra rancúnia amb la mobilització de tots els mitjans de represàlia preparats fins ara", ha dit. El comunicat ha titllat a més Corea del Sud de "traïdors i gossos" dels Estats Units i ha demanat la dissolució del Consell de Seguretat de l'ONU, argumentant que és "una eina del mal" integrada per països "subornats" que actuen segons les ordres de Washington.


El portaveu del Govern japonès, Yoshihide Suga, ha criticat durament el comunicat, afirmant que és "extremadament provocatiu i ofensiu". "És una cosa que clarament eleva les tensions regionals i que és absolutament inacceptable", ha reblat. La reacció de Pyongyang ha arribat amb prou feines l'endemà passat que el Consell de Seguretat de l'ONU aprovés per unanimitat imposar a Corea del Nord el paquet de sancions més dur contra el país fins avui.

 

Corea del Nord ha dut a terme en els darrers anys nombroses proves nuclears i balístiques -l'última d'elles un assaig nuclear el 3 de setembre- que s'han traduït en un enduriment del règim de sancions internacionals, la qual cosa no ha servit per dissuadir Kim Jong-un. Les autoritats nord-coreanes justifiquen la seva escalada nuclear i militar per la necessitat de defensar-se del que considera moviments provocadors de Corea del Sud i els Estats Units. Les dues Corees segueixen tècnicament en guerra perquè només van signar un armistici per cessar indefinidament les hostilitats després d'enfrontar-se entre el 1950 i el 1953.Comentaris
josep de sitges
i Trump perdrà el temps reunint-se amb el tonto del rajoy?
Joan
Quanta malversació de fons públics haurà costat la fotografia de Rajoy amb Trump?
Karlus
Au poseu-li una camisa de força i tanqueu-lo. Els coreans seràn feliços. De pasada podrien posar-li en Rajoy, l'Erdogan, l'Assad, el tio d'Hongria, el de Polonia i tota aquesta merda que ens rodeixa
JordiP
Està pirat el xino aquest. Em recorda el paio aquell que explica una reyerta: "le cogí de las solapas y bofetada va, bofetada viene". Amb quina mà li pegaves? li pregunten. No, jo l'agafava i ell em pegava. Em va deixar la cara com un mapa". El xino aquest deu tenir ganes de veure volar tot el seu país. Suposo que el vol aplanar, perquè és més muntanyós que l'alta Garrotxa i més erm que els Monegros.
caesar
pidiendo a gritos un accidente doméstico...
Esta com el rajoy, com una cabra
Voleu dir..
Que no son en Rajoy i la Soraya disfressats?

envia el comentari