Alemanya amenaça Turquia amb prohibir l'entrada dels seus polítics

Exigeix a Ankara que deposi la seva actitud i anul·li els actes polítics a Alemanya.

 

El Govern alemany ha amenaçat aquest dimecres amb prohibir l'entrada al seu territori de polítics turcs enmig de l'escalada de tensió entre Turquia i Alemanya, en la qual Ankara ha arribat a acusar la cancellera, Angela Merkel, de donar suport al terrorisme.


"Alemanya té possibilitats legals per impedir l'entrada de membres d'un Govern estranger", ha assenyalat el cap de gabinet de l'Executiu alemany, Peter Altmeier, en declaracions que publicades aquest dimecres pels diaris regionals del grup mediàtic Funke.

 

El fet que el Govern alemany no hagi utilitzat fins ara les possibilitats que li ofereix el Dret Internacional no és cap carta blanca de cara al futur, ha afegit. "Una prohibició d'entrada seria l'últim recurs", ha puntualitzat.


A principis d'aquesta setmana, el president turc, Recep Tayyip Erdogan, va acusar en una entrevista Merkel de donar suport a terroristes, dies després que des d'Ankara es comparés amb la política nazi la decisió de prohibir en territori germà mítings de ministres turcs en suport a la reforma constitucional per donar més poder a Erdogan en el referèndum convocat pel 16 d'abril.

 

"Turquia sempre li atorga molt valor al fet que l'honor del seu país no sigui vulnerat, però Alemanya també té honor!", ha subratllat Altmaier.

 

Des del Partit Socialdemòcrata (SPD), soci menor al Govern que dirigeix Angela Merkel, també han exigit a Ankara que deposi la seva actitud i anul·li els actes polítics a Alemanya.

 

"No és deure d'un Govern portar la seva campanya electoral a l'estranger i no és tasca del president de Turquia fer campanya a favor del seu partit a Alemanya", ha defensat aquest dimecres Martin Schulz, candidat del SPD a les eleccions generals d'Alemanya del proper 24 de setembre en una entrevista radiofònica.Comentaris
A veure si ara
Fer campanya a l'estranger és quasi com si fos els seu pais, perquè hi tenen gent vinguda d'allà. A Europa fa uns quants anys que tothom des de fora la pren pel pito del sereno i fa el que li dona la gana: guerres a les fronteres i terrorisme a l'interior, allau migratòria, intervencions polítiques i ideològiques, imposició de lleis i en general com si fos terreny de joc de polítiques, ideologies, milionaris i estats.
1
69
Aquests es el resultat, de caure en un bonisme maternalista, i deixar que altres cultures i/o religions et vagin parasitant, quant un dia son majoria, ets minoria al teu país i ho has perdut tot, per tant, es te de ser inflexible, i qui vulgui fer "miting's", que els faci al seu país......Lo que passa es que Erdogan, no controla tots els turcs fora de Turquia, per això fa el que fa....
0
Carles Viñals Casado
Bé per la Sra. Merkel i pel govern alemany. Cal parar els peus als fanàtics del terrorisme i als qui els manipulen des de les altures, per més presidents que siguin. No s'és europeu geogràficament (Turquía ni això), sinó per compartir els seus valors definitoris: Laïcitat, llibertat i democràcia, i no és el cas de Turquía.
0

envia el comentari