Tret de sortida oficial a les rebaixes

Algunes cadenes de roba ja fa dies que ofereixen descomptes, i els catalans es gastaran uns 90 euros de mitjana
Avui comença el període oficial de rebaixes | ACN

 

 
 
Les rebaixes d'hivern arrenquen aquest dissabte a Catalunya. Serà l'última edició tradicional abans de la liberalització que contempla el projecte de nova Llei de Comerç catalana, aprovat pel Govern i que aviat iniciarà el seu tràmit parlamentari. La nova normativa trasllada als comerciants la competència per escollir el període en què fer rebaixes, si bé la Generalitat recomana dos períodes, a l'hivern i estiu, sense determinar dates específicas.
 
 
El petit comerç havia lluitat anys enrere per mantenir el 7 de gener i l'1 de juliol com els dies oficials d'inici de rebaixes d'hivern i estiu, respectivament, si bé la suspensió de la llei catalana per part del Tribunal Constitucional (TC) després el recurs interposat pel govern espanyol va crear un buit legal que va fer que molts establiments s'emparessin en la llei estatal.
 
 
En els últims anys, especialment a l'hivern, l'inici de les rebaixes havia quedat a Catalunya una mica entelat, perquè grans marques com Mango i H & M s'avançaven al 7 de gener amb promocions durant la campanya de Nadal. Això va fer que el petit comerç català, que ha hagut de recuperar-se de la crisi i competir contra la moda del comerç electrònic, també optés per oferir promocions als seus clients per fidelitzar-los.
 
 
L'inici de rebaixes es veurà beneficiat pel fet que enguany el 7 de gener és cap de setmana, i també pel descens de les temperatures, que impulsarà les vendes de moda, un dels sectors estrella per excel·lència d'aquesta campanya, seguit del parament de la llar, l'electrònica i la perfumeria. L'any passat, les vendes en rebaixes del petit comerç a Catalunya van créixer al voltant d'un 3%, fins als 850 milions d'euros, amb una despesa mitjana per persona d'uns 90 euros.Comentaris

envia el comentari