Quins països de la UE crear una empresa és més econòmic?

 

 

Analitzem el que costa crear una empresa a Espanya i en altres països europeus.

 

Espanya:

 

S’ha de comptar amb un Pla d’Empresa. El següent és seleccionar la forma jurídica. L'opció més habitual és la societat limitada, per la qual Hisenda exigeix un capital mínim de 3.000 euros. L’empresari ha de donar-se d’alta com a professional autònom i començar a pagar una quota a la Seguretat Social. La constitució de l’empresa pot demorar-se fins a un mes. A més, les empreses han d’anticipar l’IVA de les factures que emetin cada trimestre, s’hagin cobrat ja o no.

 

Regne Unit:

 

L'Hisenda britànica no exigeix cap capital inicial a les societats limitades. Els empresaris només han de pagar 50 lliures per costejar els tràmits burocràtics de forma urgent i l’empresa pot quedar constituïda a les 3 hores. El termini màxim són 24 hores. Si no es té pressa, es pot optar pel tràmit estàndar (d’unes 20 lliures) que es completarà molt abans d’un mes. Els autònoms britànics paguen quotes d’entre 13 i 58 euros si superen els 7.000 euros de facturació a l’any. A més, no hi ha l’obligació de retenir l’IVA si s’ingressen menys de 100.000 euros mensuals.

 

Itàlia:

 

Si es vol crear una empresa unipersonal, no s’ha d’acudir al notari i els tràmits poden completar-se en una setmana. La quota d’autònom és proporcional i en cap cas pot superar el 20% dels ingressos mensuals. Això sí, el capital mínim són 10.000 euros excepte casos específics com les start-ups i els projectes emprenedors.

 

Alemanya:

 

Es pot crear una empresa de responsabilitat limitada en un termini de quinze dies. No hi ha capital mínim per a les empreses unipersonals, però en el cas de les societats limitades aquest és de 25.000 euros. La quota per als autònoms és de 140 euros i estan exempts si guanyen menys de 1.700 euros al mes. L’IVA només s’abona quan les factures han estat cobrades.
Comentaris
josep
aixó ho ha explicat algú a ls SS i la hisenda española? i a catalunya quien exemple agafaran?
0

envia el comentari