Miquel Valls "no vol" visitants d'un sol dia a Barcelona

"Qui vulgui veure un parc temàtic que vagi a Port Aventura", afirma el president de la Cambra de Comerç
El president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, durant la roda de premsa d'aquest dijous 3 de novembre | ACN

 

 

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, considera que la taxa turística que l'Ajuntament de la capital catalana vol imposar sobre els operadors turístics per gravar les visites d'un dia hauria de ser "com més alta millor". En una entrevista a l'ACN, Valls ha criticat els excursionistes que no pernocten a la ciutat i no hi fan despesa: "El que vingui a veure això com si fos un parc temàtic que vagi a un altre lloc. Si a la Costa Daurada tenen Port Aventura, si no s'ho acaben allò, per què han de venir un dia a Barcelona?". "Aquest turisme no el volem, (...) volem turisme de qualitat", ha reblat.


Valls ha lamentat que Barcelona està vivint una "espècie d'invasió turística" i ha assegurat que, dels 35 milions de visitants que rep cada any Barcelona, 17 no hi passen cap nit. Davant d'aquestes xifres, el president de la Cambra de Comerç defensa "menys turistes i més qualitat". Ha criticat que en moltes ocasions aquests excursionistes d'un sol dia "omplen la Rambla i la Sagrada Família" però "no gasten res i fins i tot van amb el pícnic dels seus hotels". Per això, ha defensat que es promoguin mesures dissuasives: "Que es quedin a la Costa Brava o a la Costa Daurada, que no vinguin a Barcelona. I el que vingui a Barcelona, que hi dormi o si no que pagui una taxa".
 

Miquel Valls ha evitat proposar una xifra econòmica del que haurien de pagar. El president de la Cambra ha remarcat que, com planteja l'Ajuntament de Barcelona, qui ha d'assumir aquesta taxa són els operadors que organitzen les excursions d'un dia a la ciutat. La intenció del consistori és que la nova taxa, que encara s'ha de concretar, entri en vigor l'any 2018. Segons va aprovar la comissió d'Economia i Hisenda a mitjan juliol, els creueristes no la pagarien, ja que ja abonen l'impost turístic de la Generalitat. Tampoc aquelles persones que visiten la ciutat pel seu compte i no en paquets organitzats. Van votar a favor de la iniciativa tots els grups municipals excepte Cs i PPC, que es van abstenir. 
Comentaris
Ilergeta
I jo no vull empresaris botiflers que ho medeixen tot segons els diners, s'ha de tenir uns trons com una casa per dir això
1
pep - manresa
Aquest paio és ben boig, qui més qui menys hem anat de ruta per Europa visitant unes 12 ciutats en 5 dies, només faltaria que ens haguéssin obligat a pernoctar a cadascuna d'elles, ni som milionaris ni a l'empresa ens hauríen permès allargar les vacances amb els "arguments" del Sr. Valls. Precisament la demanda de places hoteleres a Barcelona està esgotada, el què hauria de fer la Colau és donar més llicències d'hotels i controlar el rellogament de pisos.
1
Arriba una edad que tothom s,ha de jubilar per no fer ni dir tonterias ini han que s,aferran al xollo
1
Xavier
Els de Vilanova i la Geltrú també ens haurem de quedar a dormir ?
1
Els de la Garrotxa anirem a mitges amb els de Vilanova i la Geltrú per compartir despeses. Per cert, Xaves, us agrada la Fageda d'en Jordà o els volcans, o Besalú? Una setmana mínim d'estada si voleu visitar-los, que sou molts i emprenyeu més. També sou plaga com diu aquest senyor.
2
fu man txu
I jo que pensava que en democracia hi habia llibertat d´expressio, de moviments, de reunio, de religio, etc. i resulta que aquest senyor em vol limitar com i quan vaig a Barcelona...... collons. O sigui que si vull anar un dia de compres a Barcelona, no podre? Els botiguers de Barcelona han de demanar la dimissio d´aquest paio JA.
1
Milio
Venga hombre, que estas mas apagado como si te hubiesen pasado por encima cinquenta bomberos con sus correspondientes mangueras, deja paso a la juventud de una vez, coño !!!
2
carles
El que vugi aquest paio te algnua rellevància? do un turista vol venir només 1 dia que li farà? Això és parlar per parlar. Vaja galifardeu.
0
Arnau
El que vulgui o deixi de voler un botifler com en Miquel Valls me'n refot. Que foti el camp cap a Madriz que segur que li faran lloc a la llotja del Bernabeu. P.S. Fins els collons dels anuncis Google EN ESPANYOL al navegador quan visito pàgines catalanes -> clica " X " i a fer punyetes !
0
Fat Boy
No se quin problema hi te. A mi m'encantaria que aquest pajaru fos un visitant d'un sol dia.
0

envia el comentari