L'FMI demana diàleg a Catalunya i Espanya i adverteix del risc de contagi

"La situació a Espanya és de molta preocupació", assegura Maurice Obstfeld
Una riuada pacífica per condemnar la violència policial
Una riuada pacífica per condemnar la violència policial | Jordi Borràs

 

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha expressat la seva preocupació davant la incertesa generada per la situació a Catalunya i ha reclamat diàleg a les parts implicades, alhora que ha advertit de les repercussions econòmiques que podrien arribar a repetir-se en altres països europeus arran d'aquesta situació. "La situació a Espanya és de molta preocupació", ha declarat en roda de premsa Maurice Obstfeld, economista i director del Departament d'Investigació de l'FMI, subratllant que la crisi oberta provoca "molta incertesa". En aquest sentit, Obstfeld ha demanat a les parts implicades que "no actuïn de forma precipitada" i els ha recomanat negociar, ja que els beneficis seran més grans.


Així mateix, quan ha estat preguntat sobre els riscos potencials que aquesta crisi a Espanya representa per a països veïns com Portugal, l'economista cap de l'FMI ha assenyalat que "probablement" hi hauria efectes de contagi per a Portugal, així com per a altres països europeus. L'última edició de l'informe 'Perspectives Econòmiques Mundials' de l'FMI contempla un creixement de l'economia espanyola del 3,1% el 2017 i del 2,5% un any després, ha confirmat així els pronòstics publicats el passat mes de juliol per la institució internacional després de la visita dels seus tècnics a Espanya, que ja van ser confirmats la setmana passada a l'informe anual 'Article IV' d'Espanya.

 

De fet, la cap de la missió de l'FMI per a Espanya, Andrea Schaechter, alertava la setmana passada que les perspectives "positives" actuals per a Espanya podrien veure's llastrades per "tensions perllongades i la incertesa relacionada amb Catalunya", cosa que podria afectar negativament la confiança i les decisions d'inversió.
Comentaris
No pateixin pel contagi
Dingú tracta als seus ciutadans com aquest pais.
Karlus
Aneu tard , fa anys que haguessiu hagut d'intervenir
JordiP
De moment, el Gobierno del Estado ja ha robat als accionistes qualsevol influència en la decisió del trasllat de la seu social. D'això en diuen "seguretat jurídica", He, he, he. Qui voldrà invertir en un país que modifica la legislació econòmica de manera imprevista i irracional?
Així s'enfonsi tot, assassins!
De moment han suspes la Republica esperem que ben aviat s,inplanti

envia el comentari