Les caigudes dels bancs a la borsa arriben al 10% arran de la sentència del Tribunal de Justícia de la UE

Les entitats més castigades són el Banc Popular, Banc Sabadell i CaixaBank
Els panells de la Borsa de Barcelona amb les cotitzacions d'accions | ACN

 

Els bancs que cotitzen a l'Íbex35 s'han desinflat arran de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que obliga a retornar íntegrament tots els diners de les clàusules sòl cobrats de més, des de l'inici del préstec, i no només a partir del 9 de maig del 2013. El valor més perjudicat ha estat el del Banc Popular que ha patit un descens del 10%, el Banc Sabadell un 7,2% i CaixaBank el 4,94%. Els números vermells també han afectat Bankia, el Banc Santander i el BBVA, que han baixat un 2%. Aquestes caigudes han castigat l'Íbex35, que ha perdut un 1%.

 

Els jutges de Luxemburg han fet pública aquest dimecres una sentència que contradiu la recomanació de l'advocat general del Tribunal i la justícia espanyola de limitar en el temps la devolució dels diners als consumidors per protegir l'estabilitat del sistema financer. Aquest revés judicial pot costar als bancs de l'Estat entre 5.000 i 7.000 milions d'euros. 

  

  

Aquestes clàusules irregulars, en la lletra petita dels contractes, obligaven els hipotecats a seguir pagant uns interessos mínims, tot i que els tipus haguessin caigut fins al 0% o en negatiu.
Comentaris
Porten anys inventant instruments per robar-nos dissimuladament i quan no poden fer-ho ...
Vaja,sembla que a la banca espanyola, tot el que no sigui emportar-se els diners dels demés a cabassos, no els agrada. Accepteu les resolucions judicials d'una vegada !
1
Joan Girona
anem aprenent coses...l'estabilitat del sistema financer s'ha de protegir encara que sigui estafant...les persones no cal protegir-les, ja ho fan soles, en canvi, les entitats financeres, pobretes, se les ha de protegir permetent i fomentant la usura. Quants banquers aniràn a la presó? Segurament els podrem comptar amb els dits d'una orella.
1
xup
algu amb una mica de sander-hi, els jutges europeus clar,
0
qvic
Qui acabarà pagant aquest abús dels bancs? No ho dubtin, tots nosaltres. Quin fàstic d'estat! corrupció, amiguisme, brutal augment de les desigualtats socials, inversions ruïnoses per enriquir amics i coneguts, privatització dels guanys i socialització de les pèrdues...i tot a costa dels contribuents que suporten ja una de les més grans pressions fiscals d'Europa. I el PP guanyant elecció darrere elecció. SPAIN IS PAIN! Marxem JA! //*//
0
cos
GUANYS PER MI i les perdudes per al client i el petit accionista i el papa estat ens salvarà. No hi ha responsables en ESCANYA
0

envia el comentari