La UE destina 10,3 milions d'euros a set pimes catalanes

El programa 'Horitzó 2020' ha seleccionat en total 71 empreses de 22 països membre
El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget | ACN

 

La Comissió Europea ha destinat 10,3 milions d'euros a set pimes catalanes seleccionades en la segona fase de l'instrument de finançament europeu 'Horitzó 2020' per dur a terme activitats innovadores, ha informat aquest divendres en un comunicat.

 


El programa ha seleccionat en total 71 empreses de 22 països membre i ha destinat un total de 103,82 milions d'euros, que es repartiran entre pimes que treballen actualment en 66 projectes, cadascun dels quals rebrà un màxim de 2,5 milions, mentre que els projectes de salut podran optar fins a 5 milions d'euros.

 

Entre les empreses catalanes seleccionades, figuren projectes com una plataforma per detectar la radicalització i els missatges violents a les xarxes socials, una aplicació mòbil per als diabètics i un sistema d'il·luminació intel·ligent per contribuir a l'estalvi energètic.


Un total de 19 pimes espanyoles han estat seleccionades al programa 'Horitzó 2020', la majoria de les quals són del sector de les TIC i del transport.

 

Amb aquest programa, la Comissió Europea permet que les empreses inverteixin en activitats d'innovació, com per exemple, demostracions, assajos i elaboracions de sistemes pilots, entre uns altres.Comentaris
Bacoretta
I que que recollir els diners, Montoro?. Si es així ja heu begut oli.
0
Massimo
No hi ha una llista de les empreses?
0
Cartanya
Bacoretta, aquest es el problema; la UE dona diners (i mols), però els dona als Governs, i aquest donan el que valen. Mira el que ha passat amb els diners per millorar els serveis ferroviaris de Espanya: AVES i mes AVES per centralitzar mes encara que tots els ferrocarrils passin per Madrid.
0

envia el comentari