La italiana Atlantia fa una oferta al gestor català d'infraestructures Abertis

Els accionistes de l'empresa catalana tenen l'opció de cobrar en efectiu o bé amb accions de la italiana. Si es consolida la compra, es crearia l'operador d'autopistes més gran d'Europa
Francisco Reynés i Salvador Alemany, conseller delegat i president d'Abertis, respectivament | ACN

 

 
La companyoa italiana Atlantia ha anunciat l'oferta pública d'adquisició (opa) sobre la catalana Abertis, a un preu de 16.341 milions d'euros (16,5 euros per acció). Els accionistes d'Abertis podran triar si cobren en efectiu o bé en accions d'Atlantia. En aquest segon cas, per cada acció de la catalana es donaran 0,697 accions especials de la italiana. Aquesta opció només estarà disponible per al 23,2% de les accions de cada titular i fins a un màxim total de 230 milions d'accions. Si es consolida la compra, de caràcter voluntari i "amistós", es crearia l'operador d'autopistes més gran d'Europa.
 
 
 
L'anunci de l'opa d'Atlantia sobre Abertis ha estat aprovat en un consell d'administració de la companyia italiana celebrat aquest diumenge 14 de maig. En el comunicat, Atlantia assegura que presentarà formalment l'oferta davant de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) en els terminis fixats per la llei cosa que obliga a la seva presentació abans del 15 de juny d'aquest any. L'operació de compra dona l'opció als accionistes a optar per cobrar la venda de les seves accions en diners en efectiu, en intercanvi d'accions especials d'Atlàntia a raó d'una acció d'Abertis per 0,697 accions de la italiana, amb el límit inicial del 23,2% de les accions del tenedor d'Abertis, o bé per una combinació de les dues. 
 

  

Tot i això, en el cas que els 230 milions d'accions especials d'Atlantia no s'arribin a esgotar en l'operació, aquest límit del 23,2% es podrà superar fins arribar a exhaurir la totalitat de les accions que posarà en circulació Atlantia. Per contra, si les peticions dels accionistes d'Abertis superen la xifra de 230 milions d'accions, Atlantia aplicarà un prorrateig. L'oferta en efectiu de 16,5 euros per acció que ofereix Atlantia supera en cinc cèntims el valor de l'acció d'Abertis que va tancar la sessió del divendres 12 de maig (16,45 euros), només el 0,3% més. 

  

  

Atlantia ha condicionat l'OPA al fet les autoritats de la competència tant de l'espanyol com de la Unió Europea l'autoritzin; que l'opa sigui acceptada com a mínim pel 50% més una acció dels accionistes d'Abertis; que al menys 100 milions d'accions, el 10,1% del capital optin per intercanviar accions especials d'Atlantia; i que la junta d'accionistes extraordinària d'Atlantia que s'haurà de convocar els pròxims dies aprovi l'operació i un augment de capital per permetre l'emissió de les 230 milions d'accions especials. 

En l'anunci de l'operació, Atlantia assegura que mantindrà la denominació social i la seu social de les dues companyies. Atlantia manifesta la seva ''intenció'' de promoure acords amb l'objectiu de reforçar tant Abertis com Atlantia en les seves respectives àrees ''d'excel·lència''. Així, Atlantia posa com exemple que està disposada a analitzar la ''reorganització'' i en el seu cas la transmissió a Abertis del control de la seva activitat a Xile, a través de la fórmula ''d'aportació'' i de la seva activitat a Brasil a través de la fórmula de ''transmissió''. 

 

En relació amb la participació d'Abertis sobre Cellnex d'un 34%, Atlantia assenyala en el seu anunci que no ''té cap intenció de realitzar una oferta obligatòria de compra sobre Cellnex per Atlantia'' i afegeix que en el ''moment que correspongui'' Atlantia es ''plantejarà la venda de la participació en Cellnex que sigui adequada''. 
Comentaris
alfa
Espero que els petit accionistes diguin no,que el poble no accepte que ens roben .Endesa és el exemple de com es roba . Els serveis públics són del poble.
0
Churchill
Han aguantat la gallina dels ous d'or fins gairebé l'últim dia. Però amb el referèndum els peatges perillen fort i sorpresa, apareix un comprador. Però ja sabeu "la independencia es imposible" que diuen els de Madrit.
0

envia el comentari