La Generalitat es torna a oposar a l'objectiu de dèficit marcat per l'Estat

El secretari d'Economia, Pere Aragonès, diu que "no és seriós" que Montoro modifiqui la proposta en una setmana
El secretari d'Economia, Pere Aragonès, i la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera | ACN

 

El secretari d'Economia, Pere Aragonès, ha avançat que Catalunya es tornarà a oposar a l'objectiu de dèficit marcat per l'Estat per a les comunitats autònomes. Aquest divendres, s'ha tornat a reunir el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), on s'augmenta el marge d'endeutament de les comunitats passant del 0,3% al 0,4% del PIB.


Per a Catalunya, això es tradueix en 220 MEUR més. Abans de la reunió, Aragonès critica que la modificació es fa "sense criteris objectius" i al·lega que per a Catalunya hauria de ser del 0,88%. Montoro havia reunit les comunitats fa tot just una setmana, quan la majoria es va oposar a la xifra del 0,3%.

 

El secretari d'Economia ha criticat que se'ls ha convocat en només 48 hores i sense aportar informació sobre la modificació de la proposta de l'Estat. El vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, no hi ha assistit per problemes d'agenda. "Venim tranquils a aquestes reunions perquè el futur de les finances de Catalunya no estarà en el CPFF sinó en mans dels ciutadans de Catalunya", ha dit Aragonès.
Comentaris

envia el comentari