La candidatura d’Antoni Abad (CECOT) precipita l’expulsió de Foment

Gay de Montellà sotmetrà avui a votació la suspensió de la patronal vallesana durant el 2017. CECOT reconeix “desafecció” dels seus socis amb Foment i estudiarà si planta batalla o accepta la sanció
El president de la patronal CECOT, Antoni Abad, aspira a liderar Foment | Jordi Borràs

 

La batalla que la patronal empresarial Foment del Treball va començar el 2015 contra la patronal vallesana CECOT viu aquest dilluns un capítol decisiu. El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha anunciat a la premsa que en  l’Assemblea General de la patronal, que se celebra aquesta mateixa tarda, sotmetrà a votació la suspensió temporal dels drets i deures de CECOT al sí de Foment durant el 2017. El conflicte es remunta a l'octubre de 2015, quan Foment del Treball va anunciar que estudiaria si la patronal CECOT havia comès amb la seva "expansió territorial" una possible infracció dels estatuts de l'organització. Però el cert és que la guerra oberta entre Montellà i Abad és purament política. El líder de Foment mai no ha vist amb bons ulls que Abad i CECOT es posicionessin al costat de la majoria dels catalans amb el dret a decidir i que defensessin el resultat de les urnes en clau sobiranista. 

 

 

 

I si bé Foment fa un any que busca la manera legal per desfer-se de la patronal vallesana, tot apunta que l’anunci d’Abad de presentar-se a les eleccions a la presidència de Foment, que se celebraran el 2018, ha precipitat la votació. I és que si CECOT deixa de tenir drets a Foment, Antoni Abad no podrà ser candidat: “Evidentment, la decisió d’expulsar-nos temporalment invalidaria la candidatura que hem anunciat per fer un Foment més fort”, assenyalen a El Món fonts de la patronal vallesana. 


Com a mínim, en l’ordre del dia de l’Assemblea General de la patronal no hi consta cap punt explícit referit a CECOT, que ha conegut que avui se sotmetrà a votació la seva suspensió temporal “a través de la premsa, però en cap cas a nosaltres se’ns ha comunicat res”. És més, afegeixen que en l’ordre del dia de l’assemblea –a la qual hi assisteix Antoni Abad com a membre de la Junta de Foment- “només hi ha un punt ambigu que podria apuntar a aquesta votació, però ja hi estem acostumats perquè Foment sempre funciona així”, asseguren. CECOT tampoc no sap si tindrà dret de rèplica quan se sotmetin a votació els plans de Gay de Montellà, però esperen “poder-nos explicar, encara que sigui precipitadament, avui mateix”. En l’ordre del dia, el punt 7 fa referència a una “resolució sobre afiliació d’una organització territorial (article 7 dels estatuts)”. 


CECOT estudiarà quina resposta dóna a la més que probable suspensió temporal, i si bé no dóna per perduda la batalla “d’intentar canviar des de dins Foment perquè sigui realment una eina útil per a les empreses associades”, tampoc no hi ha un interès especial entre els associats per continuar formant-ne part. “Hi ha molta desafecció respecte a Foment, no es veu com una eina útil, la majoria dels nostres associats són molt crítics, i a això li sumem que no tenim cap dependència econòmica amb la patronal”, expliquen a El Món fonts de la patronal vallesana en ser preguntats per si presentaran batalla davant la suspensió. Aquesta decisió la prendrà la patronal una vegada escoltin els arguments d’Antoni Abad quan es materialitzi la suspensió. De fet, la intenció d’Abad en presentar candidatura, “construir un Foment fort que ens permeti anar a Madrid a pressionar per millores socials i econòmiques”, continua vigent.

 

 

 

El president de Foment, Gay de Montellà, veu en aquesta suspensió temporal una “oportunitat” perquè CECOT decideixi si vol continuar amb Foment o se’n vol desvincular, aprofitant les eleccions que ha de celebrar el 2017 la patronal vallesana.Comentaris
No els digueu empresaris
Un empresari es juga els seus diners. Aquest són rendistes: viuen de cobrar rebuts gràcies a generoses concessions del govern de Madrid. Foment hauria de ser suprimit.
0
Stalker
"la més que probable suspensi temporal able suspensilira la tovallola, i estudiarà votacio podrt- nomtat de la majoria dels catalans i del resultat de les ó temporal, i si bé no dóna per perduda la batalla" ????
0
indignat per un inquisidor disfressat de president d'una suposada gran patronal
Si un president d'una patronal actua d'aquesta manera amb un altre d'una altra patronal, encara que sigui petita, què no farà amb els treballadors que treballen a la seva empresa. No esperaria res d'aquest individu. I ànims al president de la CECOT.
0
Fita Suàrez
Reviseu la redacció del penúltim paràgraf, perquè el "talla i enganxa" el fa incomprensible "
0
sebastià
El veig més de Gay que no pas de Montellà
0
Cartanya
Avui per la tele le sentit a aquest president teledirigit des de Madrid. Que deia? , dons que enèsima Madrid a demanar mes diners mes infraestructures, i que es deixes això de la consulta. Com una persona amb aquest càrrec (si ni es que l'obtingut per fer de marioneta), pot dir el que ja s`ha fet duran els últims 45anys, i no ha servit de res, almenys a nosaltres.
0

envia el comentari