Investiguen la cúpula d'El Corte Inglés per apropiació indeguda i blanqueig

L'Audiència Provincial ordena la investigació del pagament de quasi 20 milions d'euros a dues empreses de Singapur i Emirats Àrabs, segons 'El Confidencial'

El jutge número 46 de Madrid ha admès a tràmit una querella contra El Corte Inglés. Segons avança 'El Confidencial', la querella l'ha presentat la Corporació Ceslar, que posseeix el 9,001% de les accions de l'empresa, contra la cúpula d'El Corte Inglés pels delictes d'apropiació indeguda, corrupció entre particulars, falsetat documental, vulneració al dret de la informació i blanqueig de capitals.


El magistrat José María Escribano Laciériga ho va decretar al desembre, després que l'Audiència Provincial de Madrid ho ordenés un mes abans. La querella és contra el president d'El Corte Inglés, Dimas Gimeno, els consellers Antonio Hernández-Gil, Manuel Pizarro, Carlos Anselmo Martínez EchevarríaShahzad Shahbaz i Florentino Lasaga.


També s'investigarà el suposat assessor extern de l'empresa David Barreiro i les societats Noganoir Capital i Tereze Capital. L'alt tribunal va ordenar que el jutjat reclamés als investigats els contraactes que justificarien el pagament de 19,5 milions d'euros per part d'El Corte Ingrlés a les empreses mercantils imputades de Singapur i Emirats Àrabs, vinculades a Barreiro.

 

Se sospita que El Corte Inglés va abonar aquesta quantia per la suposada tasca d'assessorament que les empreses mencionades van desenvolupar durant l'operació de préstec de 1.000 milions que va concedir el xeic Hamad bin Jassim bin Jaber al Thani a través de la societat Primefin.Comentaris
Jordi Català Sobirà
El corte de Ingles, actualment dirigit per un fatxa ultradretà, és una empresa inflada gràcies als pelotazos obtinguts de l'estat caspanyol (provisió uniformes de l'exèrcit etc). Anar-hi a comprar és contribuir a mantenir el nostre espoli i submissió als interessos de la casta caspanyola.
0

envia el comentari