González (Pimec) rebutja la taxa destinada a gravar els turistes que no pernocten a Barcelona

El president de Pimec alerta que aquest nou impost podria ''matar la gallina dels ous d'or'' que té la capital catalana amb els visitants estrangers
El president de Pimec, Josep González | ACN

 

 

El president de Pimec, Josep González, es mostra contrari a ''penalitzar'' amb una taxa als turistes que venen de visita a la capital catalana i no pernocten. González assegura que seria una mesura ''equivocada'' i que podria ''matar a la gallina d'or'' que suposa el sector turístic a Barcelona i que és envejable a altres ciutats d'arreu de món. En declaracions a l'ACN, González reconeix que hi ha un important increment del turisme a Barcelona però això no s'ha de veure en ''clau de preocupació sinó d'èxit''. Si existeix aquesta massificació el que cal fer és ''posar ordre i regular-lo amb fortes exigències'' però no amb nous impostos sinó amb ''eficiència i fent les coses bé''. Si hi ha molts turistes que no es queden a dormir a Barcelona, el que cal és implantar estratègies que incentivin que el visitant vegi la necessitat de quedar-se per la nit però no fer-li pagar una taxa, conclou.


En relació amb el debat a partir de la defensa d'una taxa turística per aquells visitants que venen a la capital catalana a passar el dia però sense pernoctar, Josep González es mostra clarament en contra perquè és una mesura ''equivocada que podria matar la gallina d'or'' que té la capital catalana amb el turisme. El president de Pimec és més favorable a la implantació d'estratègies que incentivin que el visitant vegi la necessitat de quedar-se a dormir a la ciutat com podria ser la programació d'espectacles nocturns o estendre l'oferta d'oci en franges nocturnes. González assegura que qualsevol visitant que ve a Barcelona deixa diners a la ciutat perquè és impossible no fer alguna despesa ja sigui en transport públic, en restaurants, en entrades de museu o espectacles. 
 
Comentaris
Perdoneu...
Els turistes que no pernocten a Barcelona ho fan a d'altres indrets del país, on paguen ja la taxa turística corresponent. Això també passa amb els turistes que s'allotgen a BCN i fan excursions altres indrets. Caldrà també fer pagar un altre cop als turistes quan hi vagin?
Perdoneu...
A més, em sembla fastigós pretendre marginar de la ciutat la gent que s'allotja a les altres poblacions turístiques. Barcelona és la capital de Catalunya -cosa que a Colau no agrada- i té determinats priviliegis, com ser la seu del govern, les institucions i la majoria del funcionariat, per la qual cosa està en deute amb la resta del territori, a qui deu solidaritat econòmica i política.
Mike
A totes les ciutats europees es paga taxa turística a ningú li vindrà de nou.

envia el comentari