Experts defensen la moneda social perquè no sigui vista com a "cosa de hippies"

Un congrés de la Universitat Oberta de Catalunya debat les experiències de diverses citutats i obre un mercat durant el cap de setmana per experimentar amb aquesta tipologia de diner
Una de les sessions del congrés de moneda social a Barcelona | UOC

 

El IV Congrés Internacional de moneda social i complementaria organitzat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha reunit aquests dies a Barcelona 300 experts en la matèria que han debatut sobre els pros i contres de les experiències en marxa a ciutats de tot el món. Reactivar l’economia local i reforçar la cohesió social són dues de les raons principals que expliquen la defensa de les anomenades “monedes socials”.

 

August Corrons, professor d'Economia i Empresa de la UOC i expert en moneda social i complementaria, ha explicat a El Món, que les monedes socials “pretenen reactivar la riquesa del municipi”. En aquest sentit, afirma que els ajuntaments que emprenen projectes d’aquest tipus s’asseguren que, “en injectar una subvenció, aquella acció perduri més en el territori” que no pas si ho fessin amb euros.

  

Corrons comenta que la moneda social fa que el perceptor d’una subvenció municipal no s’ho gasti fora del municipi sinó amb proveïdors interns, fet que “augmenta el multiplicador monetari”. El professor vol deixar clar que es tracta de monedes complementàries, “que no es tracta de substituir l’euro o crear municipis aïllats de la resta” i que “no deixen de ser unes targetes de fidelització per gastar en el comerç local”. Creu que cal fer arribar més informació a la ciutadania perquè no pensi que només és "cosa de hippies".

 


Barcelona arrenca amb proves pilots a finals d’any

 

Al congrés hi han assistit representants de l’Ajuntament de Barcelona que treballa en un projecte de moneda social que començarà a fer proves pilots en alguns barris de la ciutat a finals d’aquest any.

 

Durant el cap de setmana, s’organitzaran tallers sobre la moneda social oberts al públic i hi haurà un mercat d’aliments i d’objectes de segona mà en què només es podran adquirir productes amb l’ús de la moneda social o l’intercanvi. El congrés té lloc al Parc Tecnològic Nou Barris de Barcelona.
Comentaris
Ronya prehistorica, imbeiclitat del pijos-progres
Amb aquesta gent tornarem a vestir pells de conill. Com es pot esser tant demencial, tant primitiu, tant retrassats culturals?
3
Pel ronya prehistorica
No, val més ser un nen ben educat, bon minyo de l'establishment, adoctrinat i alienat, que paga amb la targeta a la boca i espera dòcilment i amb ànsia que l'hi implantin el xip. Tot pel seu bé i el de la modernitat. Això si, a la seva granja tot el borregam va amb corbata i ben polits.
0
Kadra
"Ronya prehistorica, imbeiclitat del pijos-progres " flipo amb el teu comentari, amb l'odi que transmet, i amb els 37 likes que has rebut, suposadament.
0

envia el comentari