Els treballadors d'Eulen rebutgen la proposta de la Generalitat i mantenen la vaga al Prat

La proposta de mediació del Departament de Treball ha obtingut 150 vots en contra i 36 a favor
Recompte de vots dels treballadors d'Eulen, que aquest diumenge han decidit mantenir la vaga | ACN

 

Els treballadors d'Eulen -l'empresa encarregada de la seguretat a l'Aeroport del Prat- han rebutjat aquest diumenge la proposta fruit de la mediació de la Generalitat i, per tant, mantenen la convocatòria de la vaga total i indefinida que començarà aquest dilluns. La proposta de mediació del Departament de Treball ha obtingut 150 vots en contra i 36 a favor. Així ho han decidit els participants en l'asseblea celebrada aquest diumenge al Casal Cívic Delta del Llobregat, al Prat de Llobregat (Barcelona), que ha començat les 11.00 i ha acabat sobre les 18.00 hores.

La plantilla ha rebutjat així el plus de 200 euros mensuals en 12 pagues a l'any que va sortir de la mediació encapçalada per la Conselleria de Treball. A més, s'ha registrat un vot nul. La resta de millores laborals incloses en la proposta d'acord de la Generalitat, com el reforç de personal i l'augment de la plantilla en època estival, no s'han portat a votació perquè els treballadors ja els van donar per acceptats a l'assemblea de dijous.

 

L'advocat dels treballadors, Leopoldo Quintero, ha assegurat que l'assemblea d'aquest diumenge ha estat marcada per "una arrogància absolutament incompatible amb els principis bàsics del dret" per part del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, a qui ha acusat d'amenaçar els vaguistes amb un laude. En declaracions als mitjans en sortir de l'assemblea, ha criticat que al ministre "no li correspon en absolut fer aquest tipus de declaracions" perquè no és àrbitre del conflicte.


Quintero també ha carregat contra els serveis mínims del 90% fixats per la delegació del govern espanyol a Catalunya, que ha titllat d'abusius, i ha defensat que s'han complert "escrupolosament". "Mentre no es trenquin els serveis mínims no es pot anar a l'arbitratge obligatori", ha continuat, i ha assenyalat que la llei que recull aquesta mesura va ser aprovada abans de les eleccions democràtiques de 1977, per la qual cosa l'ha titllat de franquista.Comentaris
JUDAS PRIEST
Pacte Eulen i govern del PP per fer quedar bé la guàrdia civil.
0
N'estem més que tips d'aguantar gentussa
Si no els agrada la seva feina i el seu sou, que ho comprenc, se'n poden buscar una altra, si és que saben fer alguna cosa més que fer mal als demés
1
remigio III
La g.c. no pot quedar bé, perquè està fora de lloc, si Maduro manara, segurament els militars estarien a les casernes, no foten la feina i els drets als treballadors. Quant a fatxenderia: el franquisme, pistolers del qual mamen aquesta gent. Crec que aquesta gent no pot donar lliçons a Maduro. No pot estar ben mirat que el foraster mane a casa pròpia, per moltes pistoles que tinga.
0

envia el comentari