Els jubilats podrien perdre fins a un 3% del seu poder adquisitiu entre el 2016 i el 2017

El govern espanyol aprova l'increment d'un 8% del salari mínim i del 0,25% de les pensions
Mariano Rajoy | Europa Press

 

El consell de ministres ha aprovat l'increment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) fins als 707,6 euros al mes, cosa que suposa un augment del 8% en relació amb l'anterior. Aquesta pujada, la més gran en els últims 30 anys, segons ha destacat el president del govern, Mariano Rajoy, s'ha pactat amb el PSOE. El consell també ha aprovat una pujada de les pensions del 0,25% cosa que podria suposar una pèrdua del poder adquisitiu dels pensionistes del 3% entre els anys 2016 i 2017, si es compleix la previsió del Banc d'Espanya de tancar la inflació el 2017 en un 2%. De moment, els pensionistes aquest 2016 ja han perdut 1,25 punts percentuals de poder adquisitiu, després d'un increment del 0,25% el 2016 i de conèixer que la inflació aquest desembre ha tancat amb l'1,5%, la xifra més alta des del juliol del 2013.


Amb una inflació al desembre de l'1,5%, com s'ha donat a conèixer aquest divendres per part de l'INE, els assalariats també tornen a acumular una pèrdua del poder adquisitiu aquest 2016. Segons les últimes dades conegudes sobre l'evolució de l'increment salarial per conveni, fins es mes de juny aquest augment va ser de l'1,08% de mitjana. D'aquesta manera, la mitjana dels assalariats han perdut 0,42 punts percentuals de poder adquisitiu. 

 

El president del govern espanyol ha destacat que l'increment del SMI que s'ha aprovat en el consell de ministres suposava l'increment més gran que s'ha aprovat en els últims 30 anys, al passar de 655,2 euros fins els 707,60 euros, que serà el SMI vigent a partir de l'1 de gener del 2017. 


Pensions 

 

En relació amb l'increment de les pensions, la Seguretat Social preveu que aquest increment del 0,25% en les pensions a partir del mes de gener afecti a 9.476.780 pensions contributives, 455.229 pensions no contributives i 191.240 prestacions familiars. El cost total d'aquesta revaloració de les pensions suposarà un cost de 288,23 milions d'euros. 

 

El consell de ministres també ha aprovat que el límit màxim de les pensions públiques quedi fixat a partir de l'1 de gener en 2.573,70 euros cada mes (l'any passat era de 2.567,28 euros). 

 

En relació amb les classes passives, 625.332 pensions, el cost de la revaloració per les arques de l'Estat serà de 33,81 milions d'euros. Comentaris
Karlus
El govern del PP l'únic que sap és robar
0
perillen les pensions a Espanya
El refugi serà a la Catalunya independent
0
el 3%
No mes un 3%?, on podem firmar.
0
Una pregunta facil
Amb l'increment del pressupost a defensa (30% ?) no podriem recuperar el poder adquisitiu ja perdut i el previst?
0
Pep
La unica manera les pensions dels catalans pujin sera amb la independencia.
0
xup
gracies Dr. Rajoy, eternament agrait, posim als peus de la seva Sra. voste en guiara cap el descans atern amb les seves llums i erudicció un jubilat agreit
0
Guill
I els que ens jubilarem dintre de 15-18 anys, quina jubilació tindrem? Som els que estem pagant les pensions avui. En tindrem nosaltres?
0
moi
Doncs estaria molt bé, i encara n'haurien de perdre més. A veure si axií se n'adonen i es desperten els jubilats imbècils que voten al PP.
1
Bacoretta
Ni amb el recolçament dels vostres tribunals deixareu de ser corruptes
0
Pako Jones Menda
Ser jubilat o treballador mileurista i votar al PP, es un espectacle de magia i il-lusionisme de categoria mundial mai vista en cap dels 5 continents, ni galaxia coneguda.
0
Llangardaix
Moi. No siguis inrespetuos amb els pensionistes,jo soc un pensionista e cotitzat 44,5 anys ininterronpuda ment i no e votat mai a la meba vida al PP fora l'ultim que faria a la meba vida per fabor no generalitcis. .
0
kiku
I perque no ens treuen a cada treballador el que ha cotitzat durant la seva vida i que ho guardin per pagar la seva unica pensio? tinc 28 Anys i encara que sigui lluny m'Agradaria pensar en que no pago per treballar fins els 100 Anys
0
Fèlix
Només espero que els savis que marquen la vida dels pensionistes amb els increments anuals de les pensions, rebin una recompensa adient, i que tots ho podem veure!
0

envia el comentari