El Govern treballa perquè Alibaba “triï Catalunya” per implantar el seu ‘hub’ logístic al sud d’Europa

Catalunya competeix amb França per fer-se amb la inversió del gegant xinès del comerç electrònic
El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget | ACN

 

El Govern treballa amb Alibaba, el gegant xinès del comerç electrònic, perquè instal·li a Catalunya el seu ‘hub’ logístic al sud d’Europa. Les negociacions es troben ja en la recta final, però “encara no hi ha cap decisió presa”, segons ha assenyalat aquest dilluns el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. De fet, Alibaba està valorant la possibilitat d'implantar aquest projecte a Catalunya o a França, segons han explicat a l’ACN fonts coneixedores de la negociació. El Govern fa mesos que manté contactes discrets amb Alibaba i, de fet, el conseller Baiget es va reunir amb directius de la companyia a finals de febrer, coincidint amb la missió empresarial de la Generalitat a la Xina i Hong Kong.


En el marc de la inauguració de la nova planta de Griffith Foods a Valls, el conseller d’Empresa ha subratllat que el Govern aposta perquè empreses com Alibaba “puguin triar Catalunya com a destinació per a les seves inversions”.

 

Baiget ha detallat que el Govern estudia una cartera de 308 possibles inversions empresarials a Catalunya i que la d'Alibaba és una d'elles. “La primera cosa que hem de fer és aconseguir que vinguin i treballar perquè prenguin la decisió d’invertir a Catalunya”, ha insistit. 

 

Segons fonts coneixedores de les negociacions, el projecte d’Alibaba comportaria la implantació de més d’una seu logística a Catalunya. La ubicació d’aquests centres, però, no es farà pública fins que no se segelli l’acord.
Comentaris
JK
Tarragona és un dels millors ports de la Mediterrània, i el Baix Camp té enormes planes desaprofitades a poca distància del port i en ple nus de comunicacions Mediterrani-Vall de l'Ebre. Limitar el port i tota l'àrea de Tarragona a granels, petrolis i Port Aventura per saturar més i més Barcelona no em sembla intel.ligent.
0

envia el comentari