El Govern eliminarà abans de juny alguns descomptes als peatges pels cotxes dièsel

Es cancel·laran les bonificacions als vehicles de baixes emissions que funcionin amb gasoil ​​
Peatge a la C-16 | Gencat.cat

 

El Govern preveu eliminar en les properes setmanes alguns descomptes als peatges d'autopistes de la Generalitat a tots els vehicles dièsel. En el marc de l'estratègia per millorar la qualitat de l'aire, sobretot a la conurbació de Barcelona, la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, vol eliminar qualsevol incentiu a la compra de cotxes dièsel, que són els que més òxids de nitrogen emeten.


Per això, abans de juny, es cancel·laran les bonificacions als vehicles de baixes emissions que funcionin amb gasoil. D'altra banda, a partir del 2018 es començarà a implantar un nou impost segons la contaminació de cada vehicle. Quan el 2020 estigui plenament implantat, es preveu recaptar uns 110 milions d'euros anuals, que serviran per protegir el patrimoni natural i per lluitar contra el canvi climàtic, amb ajudes a la compra de vehicles ecològics.
Comentaris
jepi
o sia que si no contamina i es diesel que et donin! a contaminar que es gratis! els diesel son un 25% mes eficaços que els d'explossio, pero els ecologistes ho ignoren i els politics els aplaudeixen!! Poca categoria i desconeixement! Cal millorar la qualitat dl combustible no castigar qui estalvia!!!!!!! La ignorància sempre es agosarada
escanya
Lo de contaminar , és el pretexte. L'objectiu és recaptar,i així poder repertir més entre tots ( NOSALTRES )
Eolius
Doncs informa't llegint els raports de la Organització Mundial de la Salut: els vehicles dièsel emeten 10 vegades més dióxids de nitrògen que els motors de benzina, i a més emeten picripartícules, ambd´s contaminants cancerígens. Han venut la moto durant anys (fabricants alemanys i francesos, sobretot) de menors emissions de CO2 -gas innocu, però d'efecte hivernacle. Però l'escàndol de la manipulació de Volkswagen ha demostrat que ni tan sols això és veritat.
joan
el dièsel mata, està clarissim, qui no ho vol veure és cec
cal llegir, eolius
la qualitat del combustible es el que provoca el problema, no la eficiència dels motors. Els funcionaris de la OMS la caguen com sempre mirant cap un altre costat. La benzina quan l'additiu era plom ens va intoxicar i molt. després deixaven anilines i era pitjor, i ara????? Manca gasoil i sobra benzina en el destil·lats, aixo si que es evident. Mira qui se'n beneficia i sabràs la veritat
Joan
A mi mai m'han fet descomptes als peatges, passo poso la targeta i apa a rodar.
@Eolius
Aquest és el problema! Que sempre ens venen la moto i ara a pagar "el pato" nosaltres. Ja que tant els amoïna ara la contaminació, que obliguin a totes les empreses automovilistiques que reben un bon grapat dels nostres calers en forma de subvencions, a treure cotxes no contaminants a un baix preu. Però aixó no ho faran, sempre és millor tocar la butxaca del qui te menys.
Alfred
Soc discapacitat. He d"anar cada dia a teballar, però a mes a mes no puc comprar un altre vehicle. Aquest país com sempre, tot a base de càstigs i no d'incentius
francesc de sants
els cotxes son una entrada de diners per les arcas de l'administració, al final et fan aburrir i lo millor es deixar el cotxe. cada dia estan traien places d'aparcament als carres. per una vanda volen que comprem cotxes i per el altra et fan la punyeta.

envia el comentari