Cues de menys de 30 minuts per superar els accessos de seguretat al Prat en la cinquena jornada de vaga

Nova tanda d'aturades a l'espera del que decideixi l'assemblea de treballadors que s'ha de reunir aquest diumenge al matí
Cues de passatgers per passar el control de seguretat de la T1 de l'aeroport del Prat durant l'aturada | ACN

 

 

Les cues per superar els accessos de seguretat a l'aeroport del Prat durant la primera franja de vaga parcial dels treballadors d'Eulen d'aquest diumenge no han superat els 30 minuts d'espera a la T1 ni els 20 minuts a la T2, segons dades facilitades per Aena. L'aturada oficial era entre dos quarts de sis i dos quarts de set d'aquest matí. No obstant això, com ja ha passat altres dies, les cues no han coincidit amb la franja oficial de vaga i els pics d'espera de fins a 28 minuts s'han registrat abans de les cinc, que és quan s'han acumulat més viatgers que han anticipat l'arribada a l'aeroport. Es tracta de la cinquena jornada de vaga parcial i té lloc just el dia que s'ha de tornar a reunir l'assemblea de treballadors per decidir si accepten o no la proposta sortida del procés de mediació de la Generalitat i que van acceptar tant Aena com Eulen. A grans trets, l'oferiment del Govern recull un increment de personal en els filtres de seguretat i un reforç de plantilla en temporada estival, així com també un plus salarial de 200 euros de mitjana en 12 pagues.


Si els treballadors voten a favor d'aquesta opció, es desconvocaria la vaga indefinida prevista a partir demà dilluns. Si la rebutgen i tira endavant la vaga, l'estat espanyol ja té en marxa un reforç de la Guàrdia Civil i ja ha demanat els informes jurídics necessaris per dictaminar el més aviat possible un laude d'arbitratge obligatori que resolgui el conflicte laboral.
 

Segons Aena, a l'hora oficial de l'inici de les aturades, a dos quarts de sis, l'espera a la T1 era de 26 minuts i una hora després, de 23 minuts. Aquest diumenge hi ha programats 519 vols de sortida i 96.141 seients ofertats. La resta d'aturades previstes són de 10:30 h a 11:30 h, de 16:30 h a 17:30 h i de 18:30 h a 19:30 h.
Comentaris

envia el comentari