Christine Lagarde és declarada culpable per negligència

La condemna posa en entredit la seva permanència en el càrrec a l'FMI
Christine Lagarde és directora gerent de l'FMI | Reuters

 

La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, ha estat declarada per la Cort de Justícia de la República (CJR) culpable d'haver actuat negligentment en la gestió del 'cas Tapie' durant el seu període al capdavant del Ministeri d'Economia de França.

 

No obstant això, segons informa el diari 'La Tribune', el tribunal que ha jutjat a Lagard no ha imposat cap pena a la directora de l'FMI i aquesta decisió no apareixerà en els antecedents de l'exministra.


A l'agost del 2014, la magistratura francesa va obrir una investigació sobre l'actuació de l'exministra francesa per un tribunal d'arbitratge promogut per Lagarde que va determinar el pagament d'una indemnització de 404 milions d'euros a l'empresari Bernard Tapie, qui havia venut Adidas al banc semipúblic Crédit Lyonnais el 1994 per incorporar-se com a ministre a l'Executiu liderat llavors per François Mitterrand.

 

Christine Lagarde s'enfrontava a la possibilitat de ser condemnada a un any de presó i a una multa de 15.000 euros, tot i que el fiscal havia sol·licitat l'absolució de l'exministra.


Lagarde va començar el passat 5 de juliol al seu segon mandat de cinc anys com a directora gerent de l'FMI, institució que lidera des de juliol del 2011. D'aquesta manera, Lagarde s'ha convertit en el primer màxim dirigent de la institució en més d'una dècada a renovar mandat, després que els seus més recents antecessors en el càrrec (Dominique Strauss-Kahn, Rodrigo Rato i Horst Köhler) renunciessin per diversos motius abans de complir els seus primers cinc anys al capdavant de l'FMI.Comentaris
marededeusinyor!
Però què és l'FMI? La cova d'Ali-Baba? entre Rato, Stroskan i Lagarde esteu deixant Europa en entredit. Jo em plantejaria això de seguir a l'EU.
0
Lagarde
Bona lagarta està feta!
0
MAG Arts
una colla de paràsits d'alt standing ..,
0
Josep
Com es pot veure la justícia quan es toca als poderosos a tot arreu es igual, una merda.
0
Paco
Vaja que confirmen que es una inutil i que no te remei.
0

envia el comentari