Aigües de Barcelona denuncia que l’Ajuntament i l’AMB cobren taxes a les famílies desafavorides

Els demana que deixin de cobrar les taxes de clavegueram i residus a les famílies acollides al fons de solidaritat de la companyia d’aigües
Aigües de Barcelona ha destinat 3,3 milions a combatre la pobresa energètica des del 2016 | G.A

 

 

Missatge directe a l’alcaldessa de Barcelona i també presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona de part d’Aigües de Barcelona. En el marc de la junta general d’accionistes de la companyia, Albert Martínez Lacambra, conseller delegat d’Aigües de Barcelona, ha denunciat que el consistori barceloní i l’AMB continuen cobrant als usuaris que s’han acollit al fons de solidaritat d’Aigües de Barcelona les taxes corresponents al clavegueram i al tractament de residus, que suposen el 66% de la factura. Del total de la factura, només el 34% correspon al consum d’aigua, i és la fracció que subvenciona la companyia. “Demanem coresponsabilitat a l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana amb la pobresa energètica. És evident que la pobresa no és selectiva, és a dir, qui no pot pagar l’aigua no pot pagar el clavegueram i no pot pagar la taxa metropolitana de tractament residus. Per tant, demanem a l’Ajuntament de Barcelona i a l’AMB que bonifiquin en la seva totalitat aquests dos conceptes”.

 

 

Segons dades d’Aigües de Barcelona, el 86% dels clients el 2016 i el 71% fins a 31 de maig del 2017 acollits al fons de solidaritat van pagar igualment el 66% de la factura no bonificada –les taxes les recapta la companyia de l’aigua i després les passa a l’Ajuntament i a l’AMB-, i només van deixar de pagar el 14% i el 29% respectivament. En aquest sentit, Aigües de Barcelona ha destinat 2,2 milions d’euros el 2016, i fins al 31 de maig del 2017, 1,1 milions més, però considera que les administracions públiques no exhibeixen responsabilitat en la lluita contra la pobresa energètica.


Albert Martínez Lacambra, conseller delegat d'Aigües de Barcelona | Gemma Aguilera

 

 

Lacambra ha lamentat que tant el consistori com l’AMB hagin situat els clients desafavorits “en procediments executius, perquè en ser una taxa, els departaments de recaptació fan el corresponent cobrament”, i ha insistit que Aigües de Barcelona ha demanat “de forma reiterada” a les dues institucions, des de l’any 2015 que es va aprovar la llei de pobresa energètica, “que deixin de cobrar-los aquestes taxes, però no tenim resposta”.

 

 

Resultats econòmics

 

Pel que fa als resultats de l’exercici econòmic, Aigües de Barcelona –participada en un 70% per AGBAR, un 15% per Criteria i un 15% per l’AMB-, ha facturat 384 milions i ha obtingut un benefici net de 27 milions d’euros, un 5% menys que el 2015. “És important destacar que la tarifa s’ha reduït un 2,39% gràcies a la reducció de la retribució financera, que està en un 2,94%. I aprofito per dir que ja que tots fem l’esforç de reduir la retribució financera, espero que l’AMB insti Aigües Ter Llobregat a fer el mateix, perquè actualment se situa en el 20%, i les factures d’ATL, el 40% són costos financers”, ha conclòs Lacambra.
Comentaris
Carme
Els polítics estan acostumats a insultar la intel·ligència dels votants, però aquesta senyora s'ha passat quaranta pobles.
Bacoretta
Colau i cia, una cosa e predicar i un altra donar sacsa als pobres. Coministes de pa sucat amb oli.
Cavi
Serán cabrons !!!!!!!!
El seu nom
Al·lucinant notícia. Tant omplirse la boca i resulta que l'esforç que demanen a la companyia d'aigües no el fan ells mateixos. Es una vergonya.
anna
Queden ben retratats! Una bona jugada de la companyia de les aigües (m'estranya que la de la llum ho hi hagués pensat)
Josep Lluis
Que voleu que sigui la Colau. Quan recorria els carres, fen veure que protegia als desnonats, ya es veia que alguna cosa mes buscaba. ARA JA L'HA TROBADA I SENSE ESCRUPULS, SEN FOT DE LA POBRE GENT QUE NO POT PAGAR, ¡ ¡ ¡ JA ARRIBARA LA HORA DE LA JUSTICIA, FILLA DE MALA MARE ! ! !
Papitu
Enfrontament dels de la "nova manera de fer política" amb Aigues de Barcelona..... adéu a la poltroneta post-xingar als de sempre.
comuns botiflers
Això de la colau es indignant, no s'aguanta per enlloc

envia el comentari