Sánchez Piñol: "Si d'aquí 300 anys algú fa un còmic del procés, no hi haurà trets, i això és una gran notícia"

Carles Santamaría i Cesc F. Dalmases presenten 'Victus 2. Vidi', la segona part de la novel·la gràfica que adapta l'obra d'Albert Sánchez Piñol
D'esquerra a dreta: Santamaría, Dalmases, Sanchis, Sánchez Piñol, i Lucas
D'esquerra a dreta: Santamaría, Dalmases, Sanchis, Sánchez Piñol, i Lucas | A.D.

La Casa del Llibre ha acollit aquest divendres al vespre la presentació de Victus 2. Vidi, la segona part de la novel·la gràfica que adapta l'obra d'Albert Sánchez Piñol sobre la Guerra de Successió. El director de TV3, Vicent Sanchis, i el periodista i actor Manel Lucas s'han encarregat de presentar l'acte, que ha comptat amb la presència del mateix Sánchez Piñol i del guinoista i dibuixant del còmic, Carles Santamaría i Cesc F. Dalmases, respectivament. L'esdeveniment, però, no ha pogut comptar amb la presència del colorista de l'obra, Xavier Casals.

 

"Si d'aquí 300 anys algú fa un còmic del procés, no hi haurà trets, i això és una gran notícia", ha dit Sánchez Piñol, que ha explicat la gran documentació que requereix fer una novel·la històrica, gràfica o no. L'escriptor ha lloat la feina feta per Santamaría i Dalmases, i ha comentat els paral·lelismes que existeixen entre la situació actual que viu Catalunya i la que es va viure fa poc més de 300 anys.


Tot i això, els autors de l'obra que es presentava avui neguen que s'hagi intentat fer veure aquestes coincidències històriques. "Jo m'he summergit en l'època", ha dit Santamaría, que ha assegurat que el moment que es vivia llavors era "totalment diferent" al que es viu avui. "Era una època espantosa" ha dit, i ha afegit que el conflicte que narra el còmic "es considera la primera guerra mundial que va existir". Els autors també consideren que "per entendre el present has de conèixer el passat".

 

Sanchis ha agraït als assistents que vinguessin a la presentació: "Vivim un present tan complicat com el passat, i venir aquí representa una heroïcitat". Lucas, per altra banda, ha volgut fer un anàlisi de la situació actual de la novel·la gràfica històrica, i ha celebrat que aquesta estigui en auge.
Comentaris

envia el comentari