‘Sabates Grosses’, el '13 Rue del Percebe' de Ventura Pons

El director de cinema estrena el proper 1 de setembre una comèdia que retrata els “disbarats” que succeeixen a un edifici ubicat al carrer Casp amb Bailèn de Barcelona
El director de 'Sabates grosses', Ventura Pons i els actors Joan Pera i Minnie Marx | ACN

 

“Els bons dramàtics no acostumen a ser bons còmics, però els bons còmics acostumen a ser bons dramàtics”. No és la primera vegada que el prodigiós director de cinema Ventura Pons s’atreveix amb la comèdia, i aquest cop ho ha fet apostant per un aspecte personal de la seva vida: les històries “reals” que ha viscut el cineasta a l’escala de casa seva durant 21 anys, al carrer Bailèn amb Casp, a Barcelona. 

 

Pons insisteix que les històries que hi apareixen -i els personatges que les protagonitzen- són de veritat. De fet, el que destaca és que en un mateix bloc de pisos hi conviu gent molt diversa amb històries molt diferents. “Un dels temes de la pel·lícula és la multiculturalitat en la que vivim. Estem en un món que canvia molt”, explica el director.


L'equip de 'Sabates grosses' de Ventura Pons, als Cinemes Texas | ACN

 

Sabates Grosses arribarà als cinemes el proper divendres 1 de setembre, i compta amb un repartiment de luxe. Joan Pera interpreta un "fatxa" i creient que parla castellà per quedar bé. La seva filla (una brillant Roser Vilajosana) és catalanista, independentista i d’esquerres. L’escala la netegen l’Amparo Moreno i la Pilar Martínez; el capellà de l’església del barri és en Pedro Ruiz; Minnie Marx fa de filla de l’atracador del tren de Glasgow (Ah! Aquest personatge sí que està inventat); Amiran Terekhov i Robert Donaldson són dos gays que lloguen el pis del “carca” -tal i com l’ha titllat el mateix Pera-; Vicky Peña protagonitza una de les escenes més embolicades del film; i Lucrecia també té el seu moment de glòria amb una cançó final.

 

Els actors han hagut d’interpretar els personatges a partir de paràmetres que els ha explicat Pons sobre els seus veïns, però com que la pel·lícula s’ha rodat just al costat de l’edifici del director, també han pogut modificar el personatge a base de la observació. De fet, els personatges s’assemblen tant a les persones de veritat, que el cineasta s’ha negat -sobretot en referència al valencià conservador- a donar noms i cognoms, perquè podria ser algú conegut. 


El director de 'Sabates grosses', Ventura Pons i els actors Joan Pera i Minnie Marx | ACN

 

A la pel·lícula apareixen temes com el CESID (Centro Superior de Información de la Defensa), les preferents de Caixa Laietana, Bankia, la independència, el turisme, la crisi econòmica i la crisi política al País Valencià. Pons explica que en el film hi ha volgut posar les seves fòbies i desitjos, i ha recalcat que “ara vivim un moment excepcional pel país, que s’ha posat dempeus”. Ha fet èmfasi en què curiosament a la pel·lícula ”la independència és explicada per una escocesa i una jove que és de la CUP, mentre que el català que apareix és fatxa".Comentaris

envia el comentari