El 2016 es tanca amb el 65% de webs en català, segons el Baròmetre de l'ús del català a Internet de WICCAC

L'estudi indica que a webs d'Universitats o de Teatre i Dansa el català i és plenament present, mentre que a sectors com el de l'automòbil, la presència de la llengua cau al 6,1%
 

 

Webmàsters Independents en Català, de Cultura i d'Àmbits Cívics (WICCAC) ha fet públic el seu darrer Baròmetre sobre l'ús de la llengua catalana a Internet, on per primera vegada la presència del català ha arribat al 65% (concretament, 65,02%). Una evolució on destaca la plena presència de l'idioma als webs analitzats de l'àmbit de les 'Universitats' i de 'Teatre i Dansa', amb el 100%. Per contra, abaix de tot de la llista hi ja sectors com el de la 'Neteja, Perfumeria, Cosmètica i Drogueria' –on el català només està present en el 14,55% de webs-, 'Electrodomèstics i Fotografia' (14,47%) i el de l'Automoció, amb 5 webs en català de les 82 trobades, el que representa un 6,1%.


L'històric del baròmetre del WICCAC revela un augment de la presència del català a Internet mes a mes. Si al gener del 2016 va ser del 64,19%, al desembre ja arribava al 65,02%. L'increment més accentuat es va produir entre els mesos de juny i juliol, amb un augment de 31centèsimes, de 64,57% al 64,88%.
Comentaris
Molt professional
Bona feina Blue State Digital. Seguirem comptant amb vosaltres.
0
Dani
¿Quien se cree esto?, voy a ver Netflix en español, y HBO en español, y ver películas al cine en español y Spotify en español, en catalán solo hay la tienda del barrio, la generalitat, y su interminable lista de subvencionados. Seamos realistas por favor.
8
Jordi
Es una realitat, totes las webs de clubs esportius estan en català, las webs de las escoles, qualsevol entitat local associativa (teatre, associació de dones, , de cotxes antics, clubs esportius totes estan en català. Només en el consum industrial (sèries, cinema , webs de compra està en castellà , però si vols veure l'últim en anglès i subtitulat.... Dani el català ha guanyat la batalla, nomès us queda la Tv i perquè depèn de Madrid, pero la ràdio e internet ja son en català majoritariament.
0
Dani
Jordi, el catalán es un idioma que respeto pero desde la distancia, pues nunca me ha perecido lengua útil para mi, ni en el ámbito profesional, ni comercial, ni cultural , ni educativo, porque no soy un enchufado de la Gencat.cat super cat muy cat, tampoco soy independentista, así que la literatura de que cuanto nos odia España me da igual, y en la radio tampoco escucho a la Terribas y su discurso independentista, por lo tanto como el mundo independentista no es mi mundo, el catalán fuera.
6
pep - manresa
Dani, doncs per vist que el català no és el teu mon.... què fas connectat tot el sant dia a aquest mitjà en català, pensat i escrit en català?, hi ha altres usuaris castellanoparlants o que s'expressen millor en castellà, però l'únic troll feixista i torracollons ets tu, o sigui Ivan, 1948, federalista, etc. i ara Dani. És clar que t'has de guanyar el sou de misèria que et paga el CNI amb impostos dels catalans. Miserable, que ets un miserable, la teva misèria és moral, que és la pitjor.
1

envia el comentari