Descoberta una tomba amb 17 mòmies a Egipte

La majoria de les que s'han trobat estan intactes
Una mòmia egípcia | PIXABAY

 

Egipte ha desenterrat una antiga tomba amb almenys 17 mòmies, la majoria d'elles intactes, convertint-se en l'últim d'una sèrie de descobriments que el ministre d'Antiguitats ha descrit com "una ajuda de la cripta per a les dificultats del sector turístic". El cementiri, descobert vuit metres sota terra de Menia, una província a 250 quilòmetres al sud del Caire, conté sarcòfags de pedra calcària i argila, taüts d'animals i papirs amb escriptura demòtica. Les mòmies encara no han estat datades, però es creu que pertanyen al període greco-romà, un període de 600 anys després de la conquesta del país per Alexandre Magne l'any 332 a. de C., segons ha explicat el degà d'Arqueologia de la Universitat del Caire, Mohamed Hamza, que està a càrrec de les excavacions.

 

Egipte espera que els descobriments millorin la seva imatge de cara a l'exterior i revisquin l'interès entre els turistes, que han evitat el país des de la inestabilitat política que va començar en 2011. "2017 ha estat un any històric per als descobriments arqueològics. És com si fos un missatge dels nostres avantpassats que ens estan ajudant a portar de tornada als turistes", ha defensat el ministre d'Antiguitats, Jaled al Anani, durant una roda de premsa aquest dissabte.

 

Salá al Joli, egiptòloga de la Universitat del Caire, ha afirmat que "pot haver-hi fins a 32 mòmies en la càmera, incloent mòmies de dones, nens i bebès". Des que un grup d'estudiants de la Universitat del Caire detectés la càmera funerària mitjançant radar fa un any, els arqueòlegs han excavat la tomba d'un noble de fa més de 3.000 anys, 12 cementiris que daten de fa uns 3.500 anys i un colós gegant que es creu que pot representar al rei Psammetich I, que va governar de l'any 664 al 610 a.C. La ministra de Turisme, Yehia Rashed, ha explicat que les noves troballes podrien impulsar l'arribada de turistes d'aquest any a uns 10 milions, una millora pel que fa als 9,3 milions de visitants que van arribar en 2015, però molt per sota dels 14,7 milions de 2010.
Comentaris
Anònim
Del castellà "en 2011", hauríem de tornar al català "el 2011".
Porc rural
Anònim, són notícies traduïdes amb Google Translate. Aquesta és la importància que donen a la llengua.
MomiesCatalanes
Segur que a dins hi estaven l'albiol, iceta & company

envia el comentari