Col·lectius feministes boicotegen el concert d’Itaca Band a les festes de Sants

Els manifestants acusen el cantant d’haver protagonitzat una suposada “agressió masclista” i els companys de grup de ser-ne “còmplices”
Itaca Band | HALLEY RECORDS

Diversos col·lectius feministes van boicotejar un concert d’Ítaca Band que s’havia de celebrar dimarts al vespre en el marc de les festes de Sants de Barcelona. Segons expliquen els col·lectius en un comunicat, un centenar de persones, algunes d’elles amb pancartes, van manifestar el seu rebuig al concert d’Itaca Band amb consignes de “Fora agressors dels nostres barris”, i es van col·locar davant l’escenari per evitar que es produís l’actuació. Els manifestants acusen els membres del grup “de cometre o encobrir” una suposada “agressió masclista”. De la seva banda, Itaca Band, a través d’un comunicat ha lamentat les acusacions -que ha qualificat d’injustes i falses- i ha explicat que es va decidir anul·lar el concert davant la situació d’”inseguretat” que s’havia generat “tant a baix com a dalt de l’escenari”.

 

En el comunicat, Itaca Band relata que fa més d’un any els va sorprendre rebre l’acusació d’”agressors”. “Ningú se n’ha responsabilitzat ni entenem en què es basa aquesta acusació, que trobem injusta i ens està destrossant com a persones”, han explicat. De fet, el grup ha assenyalat que davant la suposada agressió “no hi ha hagut mai cap denúncia formal presentada en contra de cap membre del grup”. 

 

El grup ha explicat que a Itaca Band hi treballen quinze persones de sexe i condicions diverses “sensibilitzades amb aquest i altres temes i que no podrien treballar mai al costat d’un agressor”. 

 

Tot i la manifestació de rebuig al concert, Itaca Band va sortir a cantar una primera cançó acompanyats de membres de Txarango, La Pegatina, Bonobos, Animal i la Companyia Elèctrica Dharma.


Posar fi al “malson”El grup ha explicat que han respost positivament a les peticions d’alguns col·lectius que els han proposat “treballar al voltant de la seva masculinitat”. En aquest sentit, han portat a terme un procés d’identificació de violències masclistes i entorn a la masculinitat amb la cooperativa barcelonina Fil a l’Agulla, especialitzada en qüestions de gènere. “Ho hem fet perquè creiem que com a societat tenim un llarg camí a recórrer en aquest sentit”. A través del comunicat, el grup ha criticat que “no serveix de res ser blanc d’una batalla amb la qual sentim empatia profunda”. I han demanat a les persones que els acusen que els facin “còmplices” i no “enemics” de la lluita. 

 

El grup es mostra “obert i disposat” a trobar-se amb qualsevol de les persones i/o col·lectius que vulguin parlar amb ells. A més, demanen que s’estableixi un canal de diàleg i que s’acabi el boicot a la banda, “i es posi fi a aquest malson”. El col·lectiu feminista va demanar als castellers que desprogramessin els Itaca BandEl col·lectiu La Trama Feminista va publicar el 16 d’agost a les xarxes socials un comunicat on explicava que havien demanat als Castellers de Sants que no contractessin el grup Itaca Band. Tanmateix, els castellers van obviar la petició i el col·lectiu va convidar a mostrar el rebuig a l’actuació musical i “fer visible aquest rebuig abans i durant el concert”. 

 

Els col·lectius i grups signants del comunicat són el Casal de Joves de Sants, Casal Independentista Jaume Compte de Sants, Arran Sants, Endavant Sants, Acció Llibertària de Sants, La Fondona, Negres Tempestes, Colla Bastonera de Sants, Feministes Indignades, Can Vies CSA, Crida LGBTI, Assemblea contra les agressions heteropatriarcals a la FMA de Manresa i Assemblea Antiespecista de Barcelona. 
Comentaris
Gent de bé
I les proves? quí acusa de la suposada agresió "masclista"? Sou jutge, jurat i botxí. Sense admetre explicacions. Esteu aconseguint que la gent de bé us comeci a odiar, sou feixisme en estat pur. Feministes=msclistes en versió dona. Fàstic!!!
Pepo
Ni per un moment crec que aquest moviment contra aquesta banda, no tingui cap base, perquè no tindria el suport que té i no només a BCN. Per tant, haurien de donar les explicacions concretes i correctes dels fets. Ara bé, no entenc tampoc aquest suport explícit de Txarango, La Pegatina, Bonobos, Animal i la Companyia Elèctrica Dharma. Tot plegat, fosc. Esclariu els fets Itaca Band i que pagui qui ho hagi de fer. De no fer-ho així, teniu fotut el poder actuar i tocar amb normalitat.
Mandra de feministes...
Quin univers mes aburrit, tot el dia engoixades pels micromasclismes, els heteropatriarcats i l'imaginari cast i pur de la dona sense defectes. Aburreixen exactament igual que els primates masclistes farcits de testosterona.
lORENZO
Les feministes són com els nazis. Elles volen ser tractades igual, però llavors esperen agredir a la gent i que ningú s'hi torni perquè són dones. Si una dona us pega, no en dubteu, rebenteu-li el nas.
JRRiudoms
Què´vol dir això de “treballar al voltant de la seva masculinitat”? Tenia entès que qui denuncia ha d'aportar proves del fet denunciat; sinó donarem la raó a la justicia franquista que tothom és delinqüent fins que no es demostri el contrrari. Això de la Trama Feminista, en aquest cas, s'han comportat amb esperit inquisitorial (i per més INRI, uns dels signants es fan dir "llibertaris"!). Atentament
panxoman
les actuals feministes són la nova inquisició ( a més de ser una vergonya per les feministes de fa uns anys que si tenen reclamàven coses justes)
FerranM
JRRiudoms em sap greu però no. Un dels "exits" aconseguits per les feministes en quan a la legislació, es que en cas de denuncia (formal) per temes masclistes ( maltractaments, violació, violencia, etc.). L'home pel fet de ser home, té presunció de culpabilitat, i per tant es ell qui ha de demostrar que es inocent. Es a dir, legalment es dona per fet que els homes, només pel fet de ser-ho, som violadors, assessins i maltractadors en potencia. I per tant, legalment sempre serem culpables d'entrada
FerranM
JRRidoms,un sugeriment, mira't el documental: "Red Pill", directora:Cassie Jaiye, pàgina oficial: http://theredpillmovie.com/ .Com a bona activista feminista,Cassie volia fer el documental per posar de volta i mitja el Moviment pels Drets dels Homes.Al finalitzar-lo,va deixar el feminisme.El Feminisme acusa el film de misogen,i a aconseguit prohibir la seva exivició en diversos països,tot i " fardar" de no haver-lo vist abans.I va voler prohibir a l'autora l'entrada a països com Australia.
kiko
Si s´acusa algu d´una cosa tant greu s´hauria d´explicar.
JRRiudoms
Gràcies, , pels seus comentaris. També a la llei dita contra la LGTBIfòbia la carrega de prova recau sobre l'acusat, com en temps de Franco... Em mirarè el documental. Atentament
Un petit error
Crec que hi ha un petit error en el titular. Hauria de dir culs actius i no col·lectius. Com a dona que he estat en totes les lluites aquestes suposades feministes em fan fàstic i pena a la vegada. Ho sento.
Bernat Villar
Casal de Joves de Sants, Casal Independentista Jaume Compte de Sants, Arran Sants, Endavant Sants, Acció Llibertària de Sants, La Fondona, Negres Tempestes, Colla Bastonera de Sants, Feministes Indignades, Can Vies CSA, Crida LGBTI, Assemblea contra les agressions heteropatriarcals a la FMA de Manresa i Assemblea Antiespecista de Barcelona, podrieu aportar un sola prova, si us plau?
Eva B.
Podria ser que el munt de gent darrera el col.lectiu la Trama Feminista hagués signat un manifest sense tenir punyetera ide què signaven? Em temo molt que sí. Ens podrien explicar en quins fets es basen?
Goldilocks
Una nova actuacio de la Conystapo.
Anna G.
Voleu denunciar un acte delictiu? Doncs cap als jutjats de guàrdia que obren els 365 dies de l'any.

envia el comentari