Carme Ruscalleda protagonitzarà la Fira Orígens 2017

Productors i xefs de renom aproparan la gastronomia natural catalana als consumidors el 25 i el 26 de novembre a Olot
Carme Ruscalleda a la cuina del seu restaurant
Carme Ruscalleda a la cuina del seu restaurant | Cedida

  

El Recinte Firal d’Olot acollirà la sisena edició d’Orígens, la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya, que arriba ja a la seva sisena edició. Així doncs, el 25 i el 26 de novembre, la capital de la Garrotxa s’omplirà de productes de gran qualitat d’arreu de les terres catalanes, dels seus productors i de reconeguts xefs que faran demostracions de la seva cuina. Com cada any, l’objectiu de la fira és donar a conèixer la gastronomia catalana i la bona feina dels professionals que la fan possible. Enguany, la fira ha fet un pas endavant en la presència de productes ecològics, que representen ja un 33% de la totalitat.

 

Carme Ruscalleda serà la protagonista de l’Orígens 2017. La cuinera d’El Maresme, amb 3 estrelles Michelin al restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, 2 estrelles a Tokio i 2 més al Moments de l’Hotel Mandarin de Barcelona, revelarà alguns secrets de la seva cuina en una ponència que farà diumenge 26 de novembre, en la qual cuinarà en directe alguns dels seus plats. Ruscalleda, però, no serà l’única cuinera que aproparà el seu art als assistents a la Fira. També ho faran Ada Parellada, Ivan Surinder, Jordi Juncà o Ariadna Julian entre d’altres.

 

Per aprofitar bé tot allò que es pot fer a aquest esdeveniment, és important tenir en compte que consta de quatre espais, cadascun dels quals dedicat a activitats o productes diferents. Un d’ells, en aquest cas a l’aire lliure, és l’Espai de cuina, on reconeguts professionals cuinaran en directe i mostraran algunes de les seves tècniques al públic; un altre és l’Espai de tast, reservat pels expositors, que oferiran els seus productes (a preu d’un euro); d’altra banda, també hi ha l’Aula Infantil, on els nens podran gaudir d’activitats pedagògiques sobre l’alimentació (per un preu de dos euros); per últim, els adults també tindran el seu lloc a l’Espai Cervesa, en el Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural posaran a la seva disposició un bon nombre de sucs de civada catalans.


Què es pot trobar a Orígens?

 

Pràcticament qualsevol tipus de producte gastronòmic natural. Des d’embotits, làctics, carns, pastisseria o fleca fins a melmelades, olis, fruits secs, verdures, ostres, infusions, cervesa, vins, licors, vermuts o caves, entre d’altres. I si d’alguna cosa no es pot titllar a la Fira Orígens és de centralista. De tots els productes que s’exposen, un 35% prové de comarques de Girona, un 27% de la província de Barcelona, un 15% de Lleida i un 13% de Tarragona.

 

 

El Concurs de Coques, la novetat. Idiazábal, el territori convidat

 

El d’aquest any serà el 1r Concurs de Coques de Forner de la història de la Fira Orígens. Forners d’arreu del territori català participaran en aquesta prova que decidirà quina és la millor coca de forner de Catalunya. El jurat, format per professionals dels sectors del pa, la pastisseria, la formació, el periodisme gastronòmic, gourmets i bocafins valorarà tota una sèrie de virtuts i característiques, de les quals les úniques obligatòries són que la massa de la coca sigui de pa i que dugui sucre pel damunt (en el cas de les coques dolces).

 

D’altra banda, Idiazábal serà el territori convidat. Del País Basc vindran cinc petits productors: dos de formatge d’ovella amb el segell de la DO, un de formatge de vaca ecològic, un de txacolí ecològic i un de sidra ecològica.

 

 

Activitats a la ciutat

 

La Fira Orígens no es quedarà atrapada entre les parets del Recinte Firal d’Olot, sinó que les traspassarà per impregnar també els carrers de la ciutat de gastronomia de qualitat. Ho farà de dues formes diferents. D’una banda, els Cines Olot i El Celler organitzaran un cop més un sopar de  montaditos amb Denominació d’Origen mentre es realitza el visionat d’una pel·lícula, aquesta vegada l’alemanya Kebab connection. De l’altra, durant tot el cap de setmana es podrà gaudir del servei d’un tren que circularà – de franc si es té l’entrada de la fira i per un euro si no – des del centre de la ciutat fins al Recinte Firal.




Comentaris

envia el comentari