Björk corona el Sónar 2017 amb una sessió de dj de quatre hores a Montjuïc

El festival arrencarà amb l’actuació de la cantant islandesa i clourà a L’Auditori amb Nico Muhly i el col·lectiu orquestral Stargaze
La cantant Björk | VIQUIPÈDIA

 

Björk s’incorpora al cartell del Sónar 2017 per partida triple. La cantant islandesa inaugurarà el festival el dimecres 14 de juny amb una sessió de dj de quatre hores al recinte de Fira Montjuïc. El mateix dia s’inaugurarà al CCCB una exposició immersiva de l’artista (‘Björk Digital’) que presenta treballs digitals i de vídeo, resultants de les col·laboracions de la cantant amb diversos artistes visuals i programadors. Finalment, Björk també participarà amb una xerrada al Congrés Sónar+D. Serà, doncs, el gran nom propi d’aquesta edició, que afegeix una jornada al Sónar+D i baixarà el teló amb el concert de cloenda a L’Auditori, diumenge 18, de Nicho Muhly al piano amb el col·lectiu orquestral alemany Stargaze interpretant ‘Deat Speaks’ de David Lang.


Amb la pràctica totalitat del seu cartell i programació anunciats, Sónar ha aguantat fins aquest dimarts el nom de la que serà la gran artista internacional d’aquesta edició, la cantant islandesa Björk. L’artista tindrà una presència molt destacada al festival i per partida triple. 


D’una banda, protagonitzarà el concert inaugural del certamen, que enguany se celebrarà al recinte de Fira Montjuïc (Sónar Dia) el dimecres 14 de juny, és a dir, un dia abans que arrenqui el festival i coincidint amb l’inici del Congrés Sónar +D, que s’avança un dia per a acreditats. Björk oferirà una sessió de DJ de quatre hores en què està previst que combini gèneres diversos que han influït a la seva carrera, des de l’electrònica experimental a les músiques tradicionals. 


Serà una de les poques vegades en què es pot veure l’artista actuant en aquest format. L’entrada es independent de l’abonament pel festival, i es posa a la venda aquest dimarts per als que en tinguin i dijous pel públic general, a 35 euros. 


El mateix dia el CCCB inaugura una gran exposició dedicada a l’artista, ‘Björk Digital’. Coproduïda per l’equipament municipal, Sold Out i el festival, la mostra és una proposta “immersiva” per submergir el visitant en el món creatiu de l’artita, amb la realitat virtual com a protagonista.Performance, cinema, instal·lació, vídeo i interacció són els elements de l’exposició, que mostra diversos dels treballs de l’islandesa en col·laboració amb artistes com Spike Jonze, Michel Gondry, Warren du Prees i Nick Thornton Jones. Aquesta exposició ha visitat anteriorment ciutats com Sidney, Montreal, Londres o Reykjavik. A Barcelona es podrà visitar fins el 24 de setembre. 


Finalment, Björk participarà al congrés professional Sónar+D, on oferirà una xerrada sobre els seus vincles amb el món audiovisual. Serà el mateix dia 14, abans de la seva actuació inaugural. ‘Setmana Sónar’


El festival ha completat aquest dimarts el gruix de la seva programació i el seu desplegament a la ciutat de Barcelona des del 13 fins al 18 de juny. La programació musical diürna es manté en les tres jornades habituals a Fira Montjuïc (15, 16 i 17 de juny), mentre que Sónar+D s’amplia una jornada i arrencarà ja el dimecres 14 amb accés exclusiu per a acreditats. Serà, també, el dia de l’actuació inaugural de Björk a la mateixa Fira, i amb entrada independent de l’abonament. Per darrere, el festival s’allarga amb el concert de cloenda que se celebrarà a L’Auditori, diumenge 18 de juny. I per davant, dins de l’activitat expositiva i congressual vinculada al festival, el dimarts 13 s’inaugura la gran exposició dedicada a Brian Eno a l’Arts Santa Mònica, així com el congrés Nesta al CosmoCaixa. Encara abans, el 25 de maig, el DHUB estrena l’exposició internacional ‘David Bowie is’. Completa la programació que té lloc més enllà dels recintes de Sónar Dia i Nit, una retrospectiva de l’artista català recentment desaparegut Tres, titulada ‘Blackout’ a La Virreina, la instal·lació sonora ‘Wave Shift’ de Mark Bain al Pavelló Mies van der Rohe, i l’espectacle de dansa experimental ‘Èpica’ al Mercat de les Flors. Quant a la programació musical del festival, aquesta edició comptarà amb noms destacats i nous espectacles (prèviament anunciats) dels francesos Justice, Nicolas Jaark, Moderat, Masters at Work, Arca & Jesse Kanda, Soulwax, Dj Shado o De la Soul, entre molts altres.Comentaris

envia el comentari