Un grup de 26 capellans de Tarragona demana la supressió de les tertúlies de 13tv

Els sacerdots critiquen “l’agressivitat dels tertulians” i la difusió de missatges contraris “al respecte, la tolerància, el diàleg i la solidaritat”

 

 

Un grup de 26 capellans de l’arxidiòcesi de Tarragona han fet pública una carta oberta al president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), el cardenal Ricardo Blázquez, en què demanen que “sense dilació i amb valentia, suprimeixin els programes de tertúlia de 13tv, que tant de mal fan a la convivència i embruten la imatge de l’Església catòlica”. Els sacerdots lamenten que aquest canal de televisió, propietat en un 51% de la Conferència Episcopal, “continua fomentant els sentiments contraris al respecte, la tolerància, el diàleg i la solidaritat”. A més, critiquen que, després dels atemptats a Catalunya, “l’agressivitat dels tertulians i dels responsables del programa, si cap, s’ha fet encara més gran”.


En la carta, difosa mitjançant el mitjà ‘Catalunya Religió, els sacerdots manifesten que, havent escoltat repetidament les queixes “de molts dels nostres fidels”, no poden “callar més” davant les opinions que, nit rere nit, s’expressen en les tertúlies d’aquest canal de televisió. Així mateix, els capellans recorden que, a l’octubre del 2013, els bisbes amb seu a Catalunya ja van manifestar públicament el seu rebuig amb les expressions manifestades a 13tv. “Creiem que produeix un greu escàndol en molts membres de la comunitat catòlica de les nostres Diòcesis i també en nosaltres mateixos, el fet que el canal de televisió 13tv, que ha de respectar les persones i institucions segons el seu ideari, en alguns dels seus informatius i tertúlies, opti pel menyspreu, la desqualificació i, fins i tot, l’insult”, asseveraven fa quatre anys. Els capellans -alguns d’ells en actiu en parròquies del Camp de Tarragona i les comarques de Ponent- també emplacen 13tv a escoltar les paraules del papa Francesc qui, en el missatge d’aquest any en ocasió de la Jornada Mundial de Comunicacions Socials, demanava als seus comunicadors exercir la seva labor “de forma constructiva, rebutjant els prejudicis contra els altres” i seguint un model que “fomenti una cultura de la trobada que ajudi a mirar la realitat amb autèntica confiança”. 
Comentaris
josepet
Molt bé per els 26 capellans que aixequin la veu contra els tertulians d´aquesta emissora podrida, vergonya d´Espanya, tant dels propietaris com dels seus convidats que porten la rabia contra tot lo que fa olor de català. A veure si hi ha mes clergues que s´hi afegeixen.
Carles Viñals Casado
Benvolguts capellans: Tot agraïnt-vos haver alçat la veu (que ja era hora) contra les vomitives tertúlies de la vomitiva 13 TV, propietat de la CEE, vull advertir-vos del que, des de la vostra condició i per la formació rebuda, sembleu ser els únics que no ho veieu: Que esperar canvis de rumb de l'Esglèsia Catòlica i, ENCARA MENYS, d'una Esglèsia Espanyola on tot ens fa pensar que fins i tot Déu és espanyol, és voler variar el rumb del TITANIC amb una forquilla per timó. Avisats quedeu.
Carles Viñals Casado
De debó creieu que un grapat de clergues catalans importeu una figa seca a la CEE ? O que teniu la més mínima possibilitat d'influir en les seves decissions ? Catalunya, que si Déu vol es desempallegarà en breu de l'estat que l'endogala, necessitarà molt més de vosaltres que una esglèsia secularment enllitada amb ell. Servireu a Déu través del servei espiritual al vostre poble; no per l'obediència submissa a una jerarquía forana representant per mérits propis del nacional catolicisme.
DC
SABEN AQUEL QUE DISE QUE LA RELIGIÓN ES EL OPIO DEL PUEBLO ? POS ESO . AVE MARIA GRATIA PLENA DOMINUS TECUM ....
un exclos
Nomes 26 Capellans,quina vergonya, i els pastors am mes comandament a hon son.aixo es la esglesia Universal,pobre Sant Pare.
Andreuenc_Dani
Que Déu els ajudi....que falta els farà.
Peret
Fa molts anys que desde la Cope està pasant això i ara es despertan?.
Helen
13 TV,la COPE Són la Radio Télévision Libre des Mille Collines ( RTLM ) va ser una emissora de ràdio de Rwanda que es va emetre des del 8 de juliol de 1993 fins al 31 de juliol de 1994. Va jugar un paper important durant el genocidi ruandès abril-juliol de 1994.
13TV = miserables
De les tertulies no, de tot el canal. Gràcies.

envia el comentari