TVE demana disculpes per la retransmissió de la Gala Drag Queen de Las Palmas

El guanyador caracteritzat com la Mare de Déu i Crist crucificat | Ajuntament de Las Palmas de Gran Canària

 

RTVE ha demanat disculpes als espectadors que s'hagin sentit ofesos per la retransmissió de l'actuació en la Gala Drag Queen de Las Palmas de Gran Canària en la qual el guanyador apareixia caracteritzat com la Mare de Déu i Crist crucificat, i ha lamentat l'incidet. Així mateix, ha defensat la retirada del contingut de la pagina web "atès que podia ferir la sensibilitat d'un ampli sector de la societat". En aquest sentit, el director de La2, Juan Manuel Hidalgo, ha indicat que el senyal de l'esdeveniment venia des de la televisió canària i que TVE es va limitar a difondre-la a la resta de l'Estat. A més, ha afegit que la cadena pública espanyola no tenia informació sobre els continguts de la gala, només de l'ordre d'aparició de les actuacions.


Respecte a les queixes per la retirada de l'actuació de l'opció a la carta del portal web, el director de RTVE Digital, Alejandro Vega, ha subratllat que van prendre aquesta decisió atenent el que hi ha recollit al manual d'estil de TVE quant a contingut especialment sensible sobre confessions religioses, que indica que RTVE ha de vetllar pel "respecte, igualtat i imparcialitat a totes les creences i pràctiques religioses". Així mateix, Vega ha recordat que no és el primer cas en el qual es retira un contingut de la web per aquest motiu: l'agost de 2015 es va despublicar un programa de RNE que ofenia la comunitat jueva.

 

Per la seva banda, el defensor de l'Espectador, Ángel Nodal, ha sol·licitat que es reconsideri la decisió de retirar el contingut de la web ja que, "segons la Fiscalia de Las Palmas, que ha arxivat una denúncia presentada contra l'actuació, no s'aprecia una voluntat d'ofendre a una religió, sinó una crítica àcida, encofurnada, en un context de carnestoltes" i que, "com també recull el manual d'estil de RTVE, l'aconfesionalitat de l'Estat, consagrada en la Constitució de 1978, és el marc en el qual els mitjans públics de RTVE han d'ajustar la seva feina respecte de tota confessió religiosa".
Comentaris
mal gust increhible
Cal anar provocant? a més de ser contingut d'un mal gust i manca de sensibilitat increhible. Bon exemple de l'Espanya canyí? Respecte per tothom! MarxemJa!!!
7
maria
POTSER SERIA BO Q UES LA TV CREC Q TE ALTRES IMATGES PER TRANSMETRE..Q MANCA DE RESPECTE...
3
maria
Crec q la tv pot publicar altres imatges.una mica de respecte
3
Valents provocadors?
A veure si el proper any fan algun esperpent similar basat amb Mahoma. A que no hi han?
1
TVPPcasposa
Carnaval es tracta de disfressar-se de lo que faci falta i fotre-se'n de tot ¿On és el problema d'un travesti disfressat de Jesucrist a la creu?
2
I si els autors fossin els de Hazte Oir?
Aleshores sortirien els altres acusant-los de crucificar travestis!
0

envia el comentari