El setmanari més important de França aplaudeix l'estratègia de Puigdemont

Le Nouvel Observateur, de centre esquerra, considera que el president català ha aconseguit "europeitzar" les aspiracions polítiques dels catalans i la "manca crònica d'independència de la justícia espanyola"
Carles Puigdemont arriba a la roda de premsa a Brussel·les aquest 31 d'octubre
Carles Puigdemont arriba a la roda de premsa a Brussel·les aquest 31 d'octubre | ACN
 

"Carles Puigdemont mostra als europeus i als seus líders -tan preocupats- que el precedent català no és el preludi d'una "balcanització", una atomització de la Unió Europea (que conduiria a la seva desintegració), i que el moviment independentista català no està en contra d'Europa. I és que, al contrari, és favorable a Europa. I que fins i tot són més proeuropeus que a Madrid", escriu Jean-Baptiste Naudet, un dels grans reporters de Le Nouvel Observateur, el setmanari més prestigiós -i amb més difusió- de França.

 

En aquest sentit, l'anàlisi considera que "Carles Puigdemont, el president d'aquest territori de les dimensions de Bèlgica, ha fet un cop ben pensat, ben organitzat, ben preparat per endavant". Un cop situat a Brussel·les, el president català es beneficia de "la simpatia, fins i tot complicitat, dels separatistes flamencs", i d'una caixa de ressonància important de cara a la premsa internacional. 

 

Des de la seva situació actual, explica el setmanari parisenc, Puigdemont "denuncia la falta d'independència crònica de la justícia espanyola. I subratlla a tothom la desproporció entre la repressió (s'enfronta fins a 30 anys de presó) i el seu "crim": haver declarat pacíficament i democràticament la independència". Tot plegat, amb un títol ben explícit: "Carles Puigdemont: Una estratègia ben pensada".
Comentaris
Joan Jaume
Tenen mesos d'avanç sobre els governs europeus que diran ingenus: no ho sabiem tot això !
barceloni
Atenció atenció !!pareu rotatives!! es el dia històric número 20157389546273649!!!! un semanari francès...wow...le monde no el citeu per algún motiu??I tampoc parleu de Finlandia?? ara que sembla que la noticia del reconeixement era un fake..."corramos un tupido velo".
anna
Guanyarem!
que indepen !!
1-O = PUCHERAZO : 21-D Tupinada !!
aclariment
barceloni Atenció atenció !!pareu rotatives!! es el dia històric número 20.157.389.546.273.649!!!! no no noooo es el dia historic 20.157.389.546.273.650!!!!
ara a plorar ???
Full de Ruta, lleis 6-7 sep. 10-O i...... etc etc etc tot una provocacio !!
Fora l,estat represor i corrupte,fora l,espanya podrida franquista i borbonica
Pere
Proposo, fer acampadas devan las presons,..caps de semana, .100.000, personas o mes.....volem ingresar,...fen cua...i que es vegi a tot arreu...de españa i europa......ferlo corra que se sapiga.
Cartanya
Be no se si es tenen que parar rotatives, pero esta clar que els catalans anem tres pasos per davant dels espanyols, os imagineu poder fer aquest tres passos en tot?. Dons així seria Catalunya i en poc temps seriem la enveja de aquells que ara ens empresonen, i que a sobre la seva policia es dedica ha fer humor, caspós tipos los Morancos
L'ESPANYA ETERNA NO DESCANSA...
Potser que els unionistes tinguin més perspectiva històrica: el que un dia va ésser un imperi "donde nunca se ponía el sol" va acabar com el rosari de l'Aurora. Totes les seves províncies es van anar independitzant i cap d'elles han pogut recuperar. Us penseu que els indepes catalans desapareixerem com per art de màgia? Podeu tallar les flors, però no impedireu que arribi la primavera.
Justino
Vosotros, trols unionistas y/o españolazos sois una cohorte de imbéciles. Tenéis una rabia y una envidia que os corroe la razón. Los argumentos que usáis para defender vuestro relato, son tan pocos y tan débiles que provocan la carcajada. Lo que pasa es que os jode enormemente que un simple periodista, ex alcalde de una ciudad "de provincias" de 100.000 habitantes, os está haciendo ir de puto culo con todo vuestro poderío de "gran nación" y a la vista de todo el mundo. Y eso os escuece mucho.
Stylgar
No us amoïneu. No patiu. No us canseu mai. Seguim tossudament alçats. Mengem bé, descansem bé, sortim a passejar i a prendre l'aire. No tenim por, no d'una Espanya que s'ensorra. Només hem d'esperar i continuar denunciant els crims que l'Estat Espanyol comet contra Catalunya i els catalans i catalanes que pacíficament reivindiquen el seu llegat històric. És la nostra Llengua, la nostra Cultura, la Nostra Tradició, la Nostra Gent. Hem dit Prou i si Déu vol aviat podrem dir 'Fins Mai Més!'.
Superorgullos d ser catala i no pas e panyol Qin fastic d, estat Colla d fills d Puta esbatussare a algún fatxa. Venceremos junts xl si cup indep. L 21des vers la puta hispanitat fatxa
Franz
Ecspaña paraíso de vagos , corruptos y maleantes . Cuando vengan los sarracenos huiréis como ratas
Ferriol
Malgrat una penya de bocamolls que sembla que estan a l'interior de la caverna i es van entretenir qualificant la maniobra d'en Puigdemont com una fugida el temps va posant cada cosa al seu lloc. I més que en veurem.
Francesc Xavier .
Esque algu es pot arribar a pensar que a França o algun pais mitjanament democrata pideie governar un partit tan putrefacte i corromput com el Pp ajudat pel altre corrubte de PSOE ?.
Ramon
Quand els politics no tenen alsada de miras i deixan els mateixos problemes sense solucio, tindrian de fer un pas al buit...
Ramon
Rajoy no te alçada política, deixa els problemes sense solució, espera que es resolguin sols o encara els fa més grans, com quan es feia el gracioset recollint signatures contra l'Estatut d'autonomia de Catalunya, fa temps que hauria de fer un pas al buit...
Laura Martínez Seguer
Gracíes per ser-hi, President!.
Anna Armendares
No solament es una bona estratègia, es la MILLOR. Acordada entre tot el govern. Menys Vila, que es va fer caqueta a les calces. El problema es que la UE esta espantada, doncs Espanya te un deute equivalent a la suma de Grecia, Italia, Portugal i Irlanda. I Catalunya es el motor d`Espanya i n`ha de pagar d`aquest deute el 20%. El demes (si Espanya es franquista, o feixiste, o no hi ha separació de poders)) ,tant s`els hi en fot. No tenen vergonya ni dignitat, nomes interessos econòmics.
Toni
Visca la República!!!
Toño
Cuando hablemos de partidos corruptos no nos olvidemos de la familia sagrada.
TeresaVaig n
Vaig nèixer sota la dictadura i vull morir lliure

envia el comentari