Sanchis assegura que TV3 mai ha estat una televisió governamental

El nou director de la cadena pública catalana vol competir amb "les mateixes ganes i 'maldat'" que les privades
El director de TV3, Vicent Sanchis | @elsmatins

 

El nou director de TV3, Vicent Sanchis, ha assegurat aquest dimecres que TV3 "mai" ha estat una televisió governamental, i ha remarcat que assumeix el càrrec amb la voluntat d'afrontar els reptes que té la cadena. En una entrevista al programa 'Els Matins', davant les crítiques al seu nomenament, ha assegurat que les mateixes es podrien haver fet quan es va aprovar la llei i no es va fer: "No és una televisió governamental, és una televisió magnífica i feta a partir d'equilibris molt difícils". Ha afirmat que ha treballat en televisions governamentals i que TV3 no ho és, i s'ha preguntat que si ho és perquè els partits que conformen el Govern català "no estan gaire o gens contents amb el que passa aquí dins".


Davant les crítiques de si el seu és un nomenament polític, ha afirmat que TV3 "és un artefacte polític, una televisió pública que depèn del Parlament", i ha considerat que sense política no hi hauria ens audiovisuals públics. Ha assegurat que s'esperava les reaccions a la seva designació, però ha dit que igual que les crítiques són legítimes el seu nomenament també ho és i ha afirmat que una de les seves primeres missions és parlar amb els treballadors de la cadena.

 

Competir amb les privades

 

Sanchis ha dit que afronta el càrrec en un moment difícil en el panorama audiovisual amb la irrupció de noves formes de comunicació i escassetat de recursos públics, i ha demanat una "oportunitat" per afrontar-los. El nou director ha assegurat que TV3, que ha definit com una estructura d'Estat, ha de ser més àgil i competir amb les "mateixes ganes, força i 'maldat' que les privades", i ha assegurat que si el seu predecessor, Jaume Peral, considerava que eren més necessaris recursos per a producció ho estudiarà i ho reclamarà. Ha afirmat que la fórmula del Canal 33 no li acaba d'agradar i que li agradaria convertir-lo amb els mateixos recursos "en un artefacte millor, més coherent", que li agradaria que el K3 tingués altres sèries d'animació i ha admès que l'entreteniment falla.


Sector audiovisual

 

Davant les peticions del sector audiovisual de més recursos per a producció externa, ha assegurat que està disposat a estudiar totes les fórmules, i ha afirmat que TV3 és "un puntal" de la producció audiovisual. Productors Audiovisuals Federats (Proa) ha assegurat en un comunicat, després del nomenament de Sanchis, que la defensa de TV3 passa per destinar més diners a continguts i millorar la gestió, i ha lamentat no poder donar els 100 dies de gràcia al director perquè "la televisió no té temps i el sector tampoc".Comentaris
sebastià
Sr Sanchis, primerament la meva felicitació sincera i cordial. Quan a la governalització de tv3, espero que a partir d'ara es vegi un canvi, doncs jo moltes vegades he pensat que sí que ho ha estat. Bona sort
al tanto....
!!! Cullons !!!
pep - manresa
Només una pregunta: el comitè d'empresa de TV3 està mogut pels mateixos fils que el sindicat de Mossos que per protestar parlen en castellà?, si és així.... no cal dir res més.
Ramon
Fals. Durant el Tripartit sí que va ser-ho.
D'una vella casa
Un professional tot terreny amb mà dreta, esquerra, un cap molt ben moblat i amb magí. Només els mancats de talent i d'esforç, és a dir, els sectaris poden no veure el seu nomenament com una oportunitat per a millorar aquest mitjà al servei del país. Endavant i sort!
Bacoretta
Vosté te tota la raó del mon i es cert.
Ramon
Efectivament, TV3 sempre que hi ha hagut president de Convergència ha estat una televisió antigovernamental. Però això no hauria de ser una lloança de TV3 sinó una crítica a Convergència per tòtila. A per totes, Vicent. Una de les primeres mesures podria ser que el País Valencià deixés de ser notícia només per desgràcies. I per descomptat, que qui pressuposi l'imaginari espanyol sigui amonestat d'immediat i acomiadat si hi torna.
Tramontana
Felicitats Sanchis!.... Si TV3 seguia igual, molta gent estaven molt decebuts i deprimits! Al Telenotícies actual sembla "El caso"+Pronto i sense continguts de Catalunya, d'economia, d'explicar la realitat que interessa al ciutadà, etc, etc. No m'extranya que baixés l'audiència!
Vlad
Ja només per aquesta niciesa, l'haurien d'acomiadar abans de deixar que s'assegui a la cadira de director. Des que no s'escull per concurs públic i és el partit majoritari del parlament que decideix el nomenament del seu director, des del moment en el que dos partits es reparteixen els directors de la ràdio i la televisió.
Tararí
Jo mateix per informar-me del que passa, últimament poso la Sexta. A vegades a TV3 només posen la corrupció que afecta als catalans i les bones notícies que afecten als españols! El colmo! D'imparcialitat, cap !!!!
Tramontana
Monica Terribas fot a fora l'Empar Moliner del programa de Catalunya Radio. Quina torrada que porta! No pot carrossar el seu Ego! Jo ja he deixat d'escoltar aquest programa!
Jaume I
O comencem a posar a davant la gent competent, o bé no ens en sortirem! En Sanchis ha demostrat la seva vàlua, al contrari dels que campen ara per TV3!
Born in the Cat
Vicent Sanchis esdevindrà el millor director de TV3 de la història, i apareix en el millor moment de la història recent de Catalunya. Enhorabona i endavant, Sanchis!!!
montse
Felicitats Sanchis!! Què sigui plural, però cal per totes bandes portar persones als coloquis amb seny i criteri. No com alguns i algunes comentaristes que van amb el pinyó fixa.

envia el comentari