Elionor de Borbó és -o no- una nena excepcional?

La revista Tiempo canvia dues vegades una referència al cineasta japonès Akira Kurosava com una de les preferències culturals de la princesa d'Astúries, que té onze anys d'edat. Fins i tot el nom de la seva gosseta s'ha anat modificant.

Elionor de Borbó és una nena d'una intel·ligència excepcional o, pel contrari, la premsa de Madrid s'ha passat de frenada en el tradicional culte a la personalitat dels Borbons? Els canvis a la portada de la revista Tiempo semblen indicar que es tracta de la segona opció. En un primer moment, el setmanari del Grup Zeta -que dedica la coberta a la filla gran dels Reis d'Espanya ("Así es la futura reina de España")- ha publicat una descripció -aparentment, un pèl idealitzada- dels gustos de la nena d'onze anys: "les pel·lícules de Hayao Miyazaki ('El viaje de Chihiro') i Akira Kurosawa ('Dersu Uzala') i els llibres de Carroll, Stevenson, Tolkien, Dahl, Barrie, així com el teatre, al qual sol portar la seva mare en sales alternatives com la Cuarta Pared de Madrid". Espectacular.

 

Una d'aquestes dades de Tiempo ha incendiat les xarxes immediatament. Es tracta de la suposada predilecció d'Elionor de Borbó per "Dersu Uzala", una coproducció soviètico-japonesa de 1975 que descriu l'amistat d'un oficial de la Rússia tsarista amb un humil caçador siberià. La pel·lícula és considerada un clàssic d'Akira Kurosawa, un cineasta no gens adequat per a un públic infantil. Aquesta circumstància evident ha convertit el terme "Kurosava" en trending topic a Twitter, amb tota mena de bromes que han posat en dubte la versemblança de la dada.

 

Tant és així que Tiempo ha modificat la portada, divendres al vespre, retirant-ne la referència a Kurosava, sense donar cap explicació. La sorpresa ha estat, dissabte al matí, que Kurosava ha reviscolat i ha tornat a aparèixer a la portada de la revista en el format de la primera versió. Entremig, fins i tot el nom de la seva gosseta ha passat de "Sara" a "5 de junio". Capricis de nena o adulació cortesana?


Les dues portades de la revista TIEMPO:

 

 

 

 
Comentaris
Piferrer
Sí, amb els diners que tots paguem per mantenir aquesta família i al mateix temps, nens en barracons i sols a casa per que els seus pares s'estan guanyant el sou de 500- euros al mes...
Karlus
Fora els francesos borbons
caesar
a estos del grupo z, solo les falta decir que los borbones hablan con dios. solo los reyes pueden hablar con su jefe, vamos ni en sálvame de luxe.
John Smith
I a qui importa la vida d'aquesta nena?
JK
A mi de nen em van dur a veure Dersu Uzala i en vaig sortir fascinat. Natura i humanitat. Encara és una de les meves pel.lícules preferides. Però n'he vist un parell més del mateix director i són rares i pesades, completament indigeribles per a una nena de ¿10? anys.

envia el comentari