El TS condemna 'El Triangle' a pagar 20.000 euros a Camacho per publicar la conversa de La Camarga

Un jutjat de Barcelona i la fiscalia van argumentar que prevalia la llibertat d'informació, però l'Audiència i ara el TS consideren que la gravació era "il·legal" i incloïa aspectes personals
Alícia Sánchez-Camacho, en una imatge d'arxiu | ACN

 

El Tribunal Suprem ha condemnat l'empresa editora del diari digital 'El Triangle' a pagar 20.000 euros a la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, per haver publicat, el juliol del 2013, la gravació íntegra de la conversa que va mantenir amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, en un dinar tres anys abans al restaurant La Camarga de Barcelona. Un jutjat de Barcelona va donar la raó al digital, però l'Audiència va revocar l'absolució i va condemnar-lo a una indemnització de 20.000 euros que ara el Suprem confirma, en contra del criteri de la fiscalia, en considerar que la conversa es va gravar de forma il·legal, amb un micròfon amagat, en un reservat d'un restaurant i a més incloïa aspectes de la vida personal de les dues comensals que no tenien cap interès públic.

 


El ple de la Sala Primera del Suprem entén que la decisió adoptada per l'Audiència no contradiu la seva pròpia doctrina jurisprudencial. Si bé l'obtenció d'informació per enregistrament pot no ser il·legítima si resulta proporcionada a l'interès públic dels drets registrats, ja que no s'ha de descartar que mitjançant aquest procediment es descobreixin casos de corrupció política o econòmica al més alt nivell. Uns casos que hagin de ser coneguts i transmesos a l'opinió pública amb la contundència inherent a l'enregistrament de la veu, en el cas de La Camarga, el que podia ser d'interès públic per tractar-se de casos de corrupció política o econòmica es trobava ja publicat. No es tractava, per tant, de la difusió de talls sobre el gravat amb aquest contingut, sinó de la difusió de l'àudio íntegre de la conversa, en la qual afloraven qüestions cenyides a l'àmbit propi i personal que no tenen rellevància per a l'interès general i sobre les quals no té prevalença el dret d'informació.Un altre jutjat ja va obligar El Triangle a retirar l'enllaç a la gravació tres dies després de ser publicat. De fet, l'Audiència i el Suprem concreten la indemnització tenint en compte l'espectacular creixement de visites a la web del diari gràcies a la publicació de la gravació, ja que va passar de 15.000 o 20.000 usuaris a la setmana a més de 80.000. En el seu recurs, el diari i la fiscalia recordaven que Sánchez-Camacho havia arribat a un acord civil amb els encarregats de la gravació, l'agència de detectius Método 3, per no demandar-los, però el Suprem considera que això no fa que la gravació pugui ser publicada.
Comentaris
Jmuc
No crec que l'impresentable Jaume Reixac pagui la multa.Aquest individu no paga ni als treballador acomiadats del seu digital.
Ole ole!
I el contingut no importa. Ser del PP és un xollo.
La mafia mai perd
La Camachi s'emporta 20.000 + el finiquito que li van donar per estar callada, prop de 50.000 més?
Ramon
Al youtube hi ha moltes escenes de lluites entre animals. Normalment vas a favor d'un. Vols que la gasela s'escapi del lleó, per exemple. Però dies enrere algun link em va dur a una baralla entre un cocodril i una serp enorme i de debò que t'era ben igual quin dels dos devorés l'altre. Fos quin fos el devorat, no et feia cap pena ni et generava cap sentiment de pietat. Més aviat desitjaves que acabessin malferits tots dos. Si fa no fa igual que ara amb aquesta baralla entre el PP i el Triangle.
xup
si, ens varen enterar que el seu ciruja no l,estima i aixi l,hi a deixat el careto
BastaixDeCorda
En concepte de què? D'ofensa al honor?... en concepte de drets d'autor?
LA JUSTICIA FUNCIONA:
Si ets del PP, si ets infanta o marid de, si ets polític de 'los nuestros', si ets banquer i expol·lies l'entitat, si ets corrupte, si vas al palc del Bernabeu,... PERÒ si ets català i independentista, caurà sobre teu tot el règim sense separació de poders del 78, si cal canviaran les lleis i normes com han fet al TC. QUAN MARXEM DE TANT DE PODRIMENT?
Ramon
Bingo!
Con la Iglesia hemos topado
Que estrany que la Inquisició es fiqui amb aquest folletó comunero. Encara acabaran escaldats. I, per cert, la Mamarratxu no pagarà mai?
remigio III
Un arreglet? O un apanyo per al pp?
Monty
Vinga a pagar i premiar la corrupció, l'engany i la festa de dretes, això es la justícia d'una republicà bananera o dit aquí, de Xiringuito Espana!!!
Per paparrazzi!!!!
L'Alicia havia venut la Exclusiva a Lecturas!! Això és sagrat i consagrat a espanya!!!
Fidriko
L'Audiència i el Suprem que se'n vagin a pastar fang. Curiosa justícia que acostuma matar el missatger, sobre tot si es tracta de protegir algú que té nom en el PP. Ara es va sabent que el Fernandez Díaz i la Camacho estaven conxorxats.
Fat Boy
I aqui el Coscu, el vassall, hi veu algun biaix ideologic, o tampoc?.
Dom Job
D'aquests calerons li passarà la comissió al fernandes? (Operació sanxes-fernandes) o serà per a tenir la suite a la capital del reino ? i esperem per veure que passarà que encara hi han més causes pendents per veure com circulen les "indemnitzacions"

envia el comentari