El Grupo Zeta es compromet a tornar 200.000 euros als 400 treballadors de 'El Periódico'

La vaga ha estat desconvocada la matinada d'aquest dijous
Un treballador davant la redacció de 'El Periódico' | JORDI BORRÀS

 

El Grupo Zeta s’ha compromès a tornar als treballadors de 'El Periódico de Catalunya' el 100% dels diners que els hauria d’haver tocat cobrar a l’abril sense aplicació de la rebaixa d’un 16%, informen fonts del comitè d’empresa a ‘El Món’. La devolució implica el retorn de 200.000 euros a 400 treballadors.

 

La proposta ha estat plantejada pels treballadors que dimecres van decidir “agafar el toro per les banyes davant l’immobilisme i irresponsabilitat de l’empresa”, ha explicat el president del comitè, Toni Fuentes. La vaga ha estat desconvocada la matinada d’aquest dijous després de tres dies d’aturades que han impedit que el diari arribés als quioscos.

  

L’empresa s’ha compromès també a fer la devolució de la rebaixa a la nòmina del mes de maig, però això està condicionat a la consecució d’un acord sobre les condicions laborals que s’apliquin a partir de juny. Si no s’arriba a cap acord al juny, hi haurà una compensació de deu dies de festa per la rebaixa aplicada al maig.

 


Els treballadors consideren l’acord “mínimament acceptable”, que suposarà el retorn de 200.000 euros en global als 400 treballadors del diari, la meitat de la qual s’abonarà aquest divendres i l’altra meitat es pagarà a la nòmina de maig.

 

Així mateix, des d’aquest dijous empresa i treballadors inicien una negociació a la seu del Col·legi d’Advocats de Barcelona, amb la mediació del degà, Oriol Rusca.

 

D’aquest acord en queden exclosos els treballadors de l’Sport, que tenen “una situació més complicada”, segons ha explicat Fuentes. De fet, segon ha comentat, l’empresa ha col·locat agents de seguretat a la redacció convertint-la “en una mena de presó”. Els treballadors de El Periódico confien “obrir una via” pels companys de l’Sport en la negociació que comencen aquest dijous.
Comentaris
Alex Serra
Sou del tot prescindibles
0
Rosa
Però algú compra o consulta el Periodico. Fa anys que no el consulta ni en digital. I El Pais tampoc
0

envia el comentari