El Govern paralitza els recursos per a la nova graella de TV3

L'últim Consell abans de vacances deixa sense aprovar una partida extra de 3'5 milions que la televisió pública necessita per assaltar el lideratge aquesta tardor
Entrevista de TV3 al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i al vicepresident, Oriol Junqueras el passat 11 de juny. | ACN

 

Perplexitat a TV3. I perplexitat a bona part del Govern. Aquest dimarts estava previst que s'aprovés una partida de 3'5 milions d'euros, necessària per posar en marxa nous projectes capaços de disputar el lideratge a Catalunya que des de fa temps està en mans de Tele 5. Però, segons ha pogut saber El Món, el Govern ha marxat de vacances sense aprovar aquesta aportació i no tornarà a reunir-se fins el 29 d'agost. "En aquestes condicions", explica una font professional, "no es pot demanar a les productores que comencin a invertir recursos en uns projectes que no tenen garantit el finançament". Aquesta ampliació sense materialitzar estava acordada des del passat mes d'abril. "Els recursos ens calien per al mes de maig per tenir un estiu i un setembre potents. I ja fem tard", explica una font de la CCMA.

 

Aquest bloqueig, provinent del Departament d'Economia -en mans d'ERC-, ha sorprès gairebé tothom, fins el punt que han començat a circular dues teories més o menys conspiratives. Una, de tipus tècnic, indica que es tractaria d'un excés de prudència per part d'Economia, que vol evitar la generació de dèficit en espera d'esdeveniments. L'altra explicació partiria de la desconfiança tradicional entre els dos sectors del Govern -PDeCAT i ERC, Puigdemont i Junqueras- i hauria tingut com a prèvia la negativa de la CCMA a acceptar la incorporació de la periodista Cristina Puig al capdavant dels vespres de Catalunya Ràdio. Fonts d'ERC, però, ho neguen "això forma part de la mala relació personal entre Brauli Duart i Saül Gordillo, derivada d'una delimitació massa imprecisa de les atribucions de cadascun. Però no afecta més enllà".

 

La paradoxa és que els resultats de TV3 indiquen una clara remuntada. El mes de maig, la televisió pública va recuperar el segon lloc del rànquing d'audiències, en detriment d'Antena 3, una posició que ha mantingut fins i tot el mes de juliol, tradicionalment dolent per a TV3. No només això, el darrer mes TV3 ha marcat força distància en el prime time, fins el punt que els set programes més vistos són seus, encapçalats pel documental Les clavegueres d'Interior, que va ser vist per 766.000 persones, amb un -espectacular- 30'1% de share.
Comentaris
Felip
Les "cloacas" (que no clavegueres) eren de TV3? Em temo que no...
25
Felip, la producció no però l'emissio sí.
0
Pepo
Potser millor perquè si han d´anar destinats a fer un altre Telecinco regional, potser fins i tot que la xapem i l´engeguem de nou. És vergonyós el que està passant a informatius, posant-se de la banda Comuns i sociates i els estils de tertúlia emulant les espanyoles (crit i xavacaneria). Suposo que no deu ser per això que el Govern atura els diners, però valdria la pena mirar-s´ho. TV3, la seva, la dels CCOO que dominen el Comitè d´empresa. Mireu-vos tots els noms dels membres i ho entendreu.
6
Otra gran mentira.
¿ Lideraje?; como no sea en Castellfollit de la Roca. Por cierto el referéndum " se queda".
28
je je je !!
Yo le canviaria el nombre por "Telepruses" en vez de Tv3 ....
28
Pere
Cal ser clar , tenir el lideratge vol dir baixar molt la qualitat , si el competidot es T5 imagino de que va la cosa . Millor tenir una tv de qualitat , culta , i qui s' hi vulgui afegir i sortirà guanyant , i si no doncs ja vindran els seus fills més endavant . Entre els diners públics i els anuncis , heu de tenir diners de sobra . També cal dir que teniu gent que cobra moltissim , doncs millor que marxin a Tv5. Un pais peti , una tv petita , però amb qualitat !
2
Ignasi
A mi la notícia ni fu ni fa. Em crida l'atenció que a la gran protectora de la llengua catalana, li vagi per davant una Telecinco, d'idioma castellà invasor, i d'una baixa qualitat imperdonable. Això és el que veuen majoritàriament els catalans.I sense imposicions. Què fem prohibim Telecinco? Democràticament. Això per suposat.
3
anàvem bé
Nooooooo!! per favor
0
Vlad
De la meva part s'ho poden estalviar i donar-li a la veïna de sota i la seva filla amb paràlisi cerebral
2

envia el comentari