TV3 reformula totes les franges i estrena una desena de programes de la graella de tardor

Núria Roca, Ruth Jiménez i Vador Lladó, Toni Soler i Ricard Ustrell capitanejaran nous espais en vistes a la nova temporada
El director de TV3, Vicent Sanchis | ACN

 

 TV3 arrenca una nova temporada amb una reestructuració general de la graella amb l'estrena d'una desena de programes aquesta tardor. Els canvis a la programació de la televisió pública començaran a primera hora, amb un nou format d''Els Matins' amb Lídia Heredia, molt centrat en l'actualitat. A partir de les 10.40h prendrà el relleu matinal 'A tota pantalla', un nou magazín d'entreteniment dirigit per Núria Roca. La nova aposta de TV3 per a les sobretaules és la sèrie 'Com si fos ahir', que donarà pas a 'Tarda oberta', un espai presentat per Ruth Jiménez i Vador Lladó que ha començat aquesta setmana amb una audiència per sota de l'esperada i que, segons precisen els presentadors i el mateix director de la cadena, requerirà de canvis "per millorar-lo i recuperar les expectatives". Just abans del TN Vespre, Toni Soler capitanejarà 'Està passant', un informatiu satíric sobre l'actualitat que comptarà amb la col·laboració de Jair Domínguez i Òscar Andreu. La nova aposta per a la televisió pública inclou també canvis el dissabte a la nit, amb l'estrena de 'Preguntes freqüents' de Ricard Ustrell amb codirecció de Montse Tió que abordarà l'actualitat a partir de tertúlies, debats i entrevistes.


Presentat per Núria Roca, 'A tota pantalla' és una aposta per l'entreteniment sense una vinculació directa amb l'actualitat amb més de 25 seccions diferents. Així, comptarà amb la participació del fins ara presentador de l''Esport Club', Francesc Soria, el cuiner Marc Ribas, la crítica literària Anna Guitart o el meteoròleg Eloi Cordomí. A més, hi participaran també diversos experts, com el cantant Miqui Puig, l'arquitecte divulgador d'art Miquel del Pozo, la nutricionista Núria Monfulleda o el periodista Maiol Roger. Per a la sobretaula, TV3 presenta 'Com si fos ahir', que versa entorn a una colla d'amics que es retroben al cap d'uns anys a l'enterrament d'un d'ells. La sèrie transcorre a Barcelona amb protagonistes repartits per tota la ciutat. 

La ficció tornarà també a les nits de tardor de la mà de 'Merlí', que encetarà la tercera i última temporada. Catorze capítols que s'emetran una hora abans que fins ara, a les 22h, per afavorir que el públic jove la pugui seguir. Paral·lelament, també s'estrenarà el 'Merlinari', un programa que inclourà un 'making of' de la sèrie, entrevistes amb l'equip de rodatge i un recorregut per dotze instituts de batxillerat de Catalunya per abordar amb estudiants els temes que hauran sortit en la sèrie. 
 


La cultura "torna" al 'prime time' de TV3La cultura tornarà al 'prime time' de TV3 amb dos nous programes. D'una banda, 'This is art', 24 capítols de 50 minuts conduït per Ramon Gener i que abordarà totes les vessants de la història de l'art. Paral·lelament, també s'estrenarà 'Quan arribin els marcians', capitanejat per l'equip del Tria 33. Adreçat a un públic generalista, serà un espai que combinarà l'actualitat amb la contemporaneïtat cultural, la informació, la divulgació i l'agenda d'oci.


Nous programes d'entreteniment
 

Una de les apostes de la temporada és el nou programa 'Preguntes freqüents', l'espai que combinarà informació i entreteniment els dissabtes a la nit de la mà de Ricard Ustrell, que fa el salt a TV3. L'espai buscarà les claus de l'actualitat en directe a través de debats, tertúlies, entrevistes i entreteniment amb Maol Rofer, Leo Margets, Quico Sallés i Juan Carlos Ortega com a col·laboradors. Entre les novetats, també destaca 'De llit en llit', en què l'especialista en medicina del son, Eduard Estivill, explorarà els problemes de les persones per descansar i dormir bé. Es tracta de tres capítols sobre quines són les principals malalties que afecten el son, els canvis en la manera de viure i descansar i l'afectació del son i la feina. 
 

'Al cotxe' és també una de les estrenes de la temporada, un programa per a les tardes del cap de setmana d'entrevistes amb Eloi Vila que traslladarà els convidats, col·laboradors i presentadors en cotxe des de la tele fins a casa seva. En l'àmbit de l'entreteniment, la temporada també portarà Cristina Brondo a la graella vint any després del seu debut televisiu a 'Poblenou' amb 'Estàs igual!' i Lluís Canut estrenarà 'Quan s'apaguen els llums', en què el periodista conversarà amb personalitats de l'àmbit esportiu que ja no es troben sota els focus de l'actualitat.

La temporada de tardor manté a la graella alguns dels programes d'èxit de la televisió, com l''APM?', 'El Foraster' de Quim Masferrrer, 'Polònia', 'Zona zàping' i 'Economia en colors'. També faran el salt a la televisió 'El divan' de Sílvia Coppulo i 'L'ofici de viure' amb Gaspar Hernàndez.


Els informatius, pal de paller de la cadena
 

En vistes a la tardor, TV3 manté els informatius com a eixos principals de la graella. Aquesta setmana, els espectadors ja han pogut analitzar el nou 'Telenotícies comarques', dirigit per Núria Solé, de més durada i sense desconnexions. L'espai dona pas al 'TN Migdia', que canvia de presentadors i que conduirà Carles Prats i Raquel Sans. El periodista Toni Cruanyes continuarà comandant el 'TN Vespre' i Ramon Pellicer i Cristina Riba conduiran l'informatiu dels caps de setmana.Comentaris
Spector
I no teniu algú més adient per conduir el "Més 324"?
magrab
Totalment d'acord, Tarda Oberta es desastròs.
Oriol
Tens raó. El Grasset és somnífer, i no sap conduir un debat.
gerard de sarria
Esperava molt més de vos? Esteu perdent la voste reputació...Heu perdut la batalla enfront els mandarins de la redacció. El contingut dels telenotícis, deu ser per provocr-vos és mésespantós que mai. Infame.
maria
Haurien de fer molts canvis perquè "tarda oberta" s'aguantés: presentadors, col·laboradors i decoració. Recorda els programes infames del migdia de Cuatro i la Sexta, el mateix (baix) nivell. No crec que enganxi a ningú.
bota
A TV3 ha aparegut un programa a la tarda que jo li nomenaria TARDA CUTRE.
dimissió Sanchís
On és Helena García Melero? Exigeixo retorn immediat de la periodista!
No podrem mirar
els matins amb la sr. Heredia al davant. Es indigerible.
Anna
El programa de tarda , dos dies i un fiasco. Si l,anunci ja era patètic. TV3 està tendint al telebasura fa temps, amb alguns presentadors estil de tele 5, i destrossant el català a base de barberismes i frases castellanes. A més posen el presentadors en grups, que es creuen déu, i són gratuïts o què?
pereM
L'únic aprofitable és la sra. Heredia, (que no puc veure perquè treballo). El que ve darrera, fatal i a la tarda, ja no ens molestem a posar-ho. Total UN DESASTRE !!! Jo també enyoro la Garcia Melero ...... Pressento que TV3 vol jugar a fer televisió per mestresses de casa un pel curtetes i poca cosa més.
JUDAS PRIEST
La Ruth Giménez com a presentadora és un autèntic desastre. El presentador hauria de ser en Vadó Lladó que té bastanta més "soltura" davant la camèra. A més, el senyor Sanchis va dir que els programes que no funcionessin els eliminarien, així que, si al pobre Vadó que ha deixat la ràdio per fer el programa el fan fora, haurà fet un sacrifici per res.
M.Teresa
Jo agrairia més exigència en el nivell de català a TV3. Els pronoms febles estan desapareixent del llenguatge i a voltes també en la premsa escrita. A veure quan trigarà lIEC a suprimir-los.
Mercé
La tada es soporífera i horrorosa, la Garcia Melero ella sola ja omplia la pantalla , el decorat, els presentadors i el format no enganxaran pas al públic de tarda ...em recorda al Aruciti pero amb menys enginy...quina pena...
Amb la publicitat ja es veia venir
que la tarda seria un nyap. Falta talent i sobra maltractament als col·laboradors, INADMISSIBLE! El nivell molt baix i intrascendent. Es pot ser becari o poc "rodat" però la inseguret és culpa de la direcció. Xavier Graset és un intel·lectual, planteja molt bé els temes encara que, a vegades, costa una mica de seguir alguns dels seus convidats.

envia el comentari