De Calella de Palafrugell al cap Roig

Palafrugell. El Golfet | Palau Robert

 

 

El Palau Robert recomana aquesta ruta: De Calella de Palafrugell al cap Roig

 

Calella de Palafrugell compta amb bells racons i petites platges com les del Port Pelegrí i del Golfet, per on es pot passejar plàcidament vora el mar. Al cap Roig, es visita el seu magnífic jardí botànic i, des dels seus miradors, es poden contemplar també les illes Formigues i un extens paisatge costaner mediterrani.

  

Ruta senyalitzada.

 

 

La ruta comença a Calella de Palafrugell. Per arribar-hi des de la Bisbal d'Empordà, es pren a llevant (SE) la carretera C-66 i, des de Palafrugell, la GIV-6546 i la GIP-6543 fins al poble.

 

  

  

0,00 km (2 m). Calella de Palafrugell. Se surt de les Voltes, davant del Port Bo, pel carrer d'en Calau en direcció S. En accedir al passeig que baixa per sobre de la petita platja de Port Pelegrí, es puja per les escales del carrer dels Canyers i, quasi al final, es gira a mà esquerra per un camí cimentat que fa de mirador.

 

 

  

Tot seguit, als 5 min de trajecte, cal baixar per les escales del primer tram del camí de ronda a sota del jardí de l'hotel Sant Roc. Se segueixen a migdia les marques blanques i vermelles del GR 92 (sender de gran recorregut). S'albira una àmplia panoràmica de la costa.

 

 

  

Després de 13 min, se surt a una pista asfaltada i de seguida es descendeix per les escales que voregen el litoral. La ruta discorre per graons, trams de camí i alguns túnels. A la mitja hora, s'arriba a la platja del Golfet i, davant, s'observa el sector meridional del cap Roig, cobert per un espès bosc. No s'arriba a davallar fins al Golfet: cal agafar un camí que puja a la dreta.

 

 

  

Més endavant, als 35 min, es troba un indicador d'un tram asfaltat de la urbanització. Es continua pel carrer, després es pugen les escales i es tomba a mà esquerra.

 

 

  

Als tres quarts d'hora, apareix una cruïlla senyalitzada. Cal girar a l'esquerra, deixant el GR 92, i remuntar per un carrer asfaltat.

 

 

  

2,31 km (100 m), 0 h 50 min. S'accedeix a una esplanada, emprada com a aparcament, on es troben el jardí botànic i el castell de Cap Roig, construïts als anys 20 del segle passat. Dins del jardí, hi ha miradors des d'on es contemplen les illes Formigues i el paisatge costaner fins al cap de Sant Sebastià (N). Per tornar, es desfà el camí.

 

 

  

4,62 km (2 m), 1 h 19 min. Les Voltes de Calella de Palafrugell, punt de partida i final de l'itinerari.

 


CONSELLS

 

• Respectar sempre l’entorn

Un paper llençat a la muntanya trigarà uns tres mesos a biodegradar-se, una llauna uns 10 anys, els plàstics entre 100 i 1.000 anys, i el vidre uns 4.000 anys. Per tant, endú-te la teva brossa a casa i no llencis mai res, la natura no vol cap residu teu!

 

• Planificar la sortida

Prepara l’excursió, documenta’t i informa’t. Ah!, i abans de fer la sortida, comunica les teves intencions a algun conegut o familiar, d’aquesta manera hi ha algú que sap el teu recorregut.

 

• Anar amb companyia

Sempre és més recomanable anar d’excursió acompanyat per no patir un accident sol i tenir suport. Entre la colla, cal que adapteu la sortida a les vostres possibilitats.

 

• La meteorologia

Abans de sortir, informa’t del temps, a Internet trobaràs molts webs; et recomanem http://meteomuntanya.cat

 

• El mapa i la brúixola

Sí, avui dia els aparells són molt avançats, però el mapa i la brúixola de tota la vida no et deixaran a l’estacada per motius de bateries...

 

• El material

Equipa’t adequadament, segons el clima i les condicions, però sobretot no oblidis dur aigua, un impermeable, una petita farmaciola, una manta tèrmica per si de cas i uns mitjons de recanvi.

 

• Conviure i gaudir

Recorda que la natura és un sistema ecològic que no ha desequilibrar-se amb la teva visita, per tant, no malmetis res i deixa-la tal com és perquè la resta també en puguem gaudir.
Comentaris

envia el comentari